Βίντεο : Ο Μίλτον Γουίλιαμ Κούπερ στην περίφημη συνέντευξή του στο CNN :

Δεν με νοιάζει πόσο καιρό δουλεύει και δεν με νοιάζει τι κάνει.

Δεν υπάρχει δουλειά που να αξίζει δύο εκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

Γι' αυτό πληρώνουν στους αθλητές αυτούς τους φανταστικούς μισθούς.

Άκουγα τις προάλλες το ραδιόφωνο. Μόλις υπέγραψαν συμβόλαιο για να πληρώνουν έναν παίκτη, μιας ομάδας, έξι εκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Μπορείτε να το πιστέψετε αυτό;

Και γιατί συμβαίνει αυτό; …Πρόκειται για το ρωμαϊκό τσίρκο.

Τι κάνει ο αυτοκράτορας όταν ο λαός γίνεται ανήσυχος; Όταν ο λαός κάνει ερωτήσεις και όταν στον λαό δεν αρέσουν οι πολιτικές του αυτοκράτορα; …Τον στέλνει στο τσίρκο! 🎪

Δημιουργεί ένα τσίρκο, χτίζει ένα γιγαντιαίο κολοσσαίο και αρχίζει να ρίχνει τους χριστιανούς στα λιοντάρια. Κάνει μεγάλες αρματοδρομίες και αγώνες ποδοσφαίρου και αγώνες μπάσκετ, όλα αυτά για να κρατήσει τους χρήσιμους ηλίθιους απασχολημένους με πράγματα που δεν σημαίνουν τίποτα στο σύστημα ολόκληρου του κόσμου.

Έτσι ώστε να μην έχουν το χρόνο να μάθουν ποια είναι η αλήθεια, έτσι ώστε να μην γίνουν ποτέ αρκετά έξυπνοι για να μάθουν πώς τους χειραγωγούν, έτσι ώστε να μην αμφισβητήσουν ποτέ τον αυτοκράτορα.

Γι' αυτό πληρώνουν έναν παίκτη μιας ομάδας ποδοσφαίρου ή μιας ομάδας μπέιζμπολ ένα εκατομμύριο ή δύο εκατομμύρια ή τρία εκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

Είναι το ρωμαϊκό τσίρκο…


Στα τέλη της δεκαετίας του '90 ο Κούπερ ήταν πεπεισμένος ότι στοχοποιήθηκε προσωπικά από τους Κλίντον, μετά από όσα λεγόμενά του πολλοί θεώρησαν ως "συνομωσιολογίες".

Πέθανε από σφαίρα της αστυνομίας ...


Απέφευγε να χάνεις το χρόνο σου όπως ο όχλος (Max Exelman)

Η ζωή παραείναι σύντομη («το σώμα αυτό δεν είναι σπίτι, είναι πανδοχείο» λέει ο Σενέκας) και έχεις σημαντικά πράγματα να κάνεις.

Διάλεγε με προσοχή τις εικόνες και τις ιδέες στις οποίες εκτίθεται το μυαλό σου. Αν δεν τις διαλέξεις εσύ, κάποιος άλλος θα τις διαλέξει – και τα κίνητρά του μπορεί να είναι ποταπά.

Είναι εύκολο να ολισθήσει κανείς στη χυδαιότητα. Αναλογιστείτε πόσες ώρες την ημέρα χάνουν οι άνθρωποι βλέποντας ανοησίες στην τηλεόραση ή παίζοντας παιχνίδια στον υπολογιστή και στο κινητό τους. Σκοτώνοντας την ώρα τους σκοτώνουν τη ζωή τους.

Η ιστορική φράση «άρτον και θεάματα» (panem et circenses), που αποδίδεται στον Ρωμαίο ποιητή Γιουβενάλη, εικονογραφεί τη λεγόμενη τεχνική της αποβλάκωσης.

Ο αυτοκράτορας προσέφερε στον λαό σιτάρι (ψωμί) και θεάματα στο αμφιθέατρο (και, στην πρώιμη βυζαντινή περίοδο, στον ιππόδρομο) με σκοπό να τον αποσπά από τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας.

Σήμερα η έκφραση χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις πολιτιστικής εξαθλίωσης ενός λαού, που αρκείται μόνο σε εφήμερες απολαύσεις και διασκεδάσεις (π.χ. τηλεόραση, ποδόσφαιρο) τις οποίες παρέχει το πολιτικό σύστημα για να αποστρέψει την προσοχή των πολιτών (της κοινής γνώμης) από την κακή κατάσταση των πραγμάτων. [Πηγή]


📣 Μην ξεχνάτε τις σελίδες μας στο διαδίκτυο

🔶 Για άμεση αλήθεια, ενημέρωση πίσω απ' την κουρτίνα και άφοβη, σαφέστατη καθημερινή πληροφόρηση, ακολουθήστε 👉🏻 το κανάλι μας στο Telegram !!

🔶 Επίσης, θα μας βρίσκετε στο 👉🏻 Greek Face & 👉🏻 το F/b

🔶 Για όσον αφορά θέματα του Κοινού Δικαίου, βρίσκονται 👉🏻 εδώ και εδώ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ! ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΑΧΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗΣ ΤΩΝ ΜΥΘΩΝ!



Share ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ