Πώς αγοράζεις απαιτήσεις δισ.με "αέρα" και κυνηγάς κέρδη δεκάδων εκατομμυρίων με αμφιλεγόμενες σκοτεινές μεθόδους, με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς;
Τα fundάσματα αντιμετωπίζονται ως ακολούθως :
Για να γραφτεί σωστά το νόημα, θα έπρεπε να ειπωθεί στο κείμενο του άρθρου, ότι η Τράπεζα υποχρεούται να δώσει σειρά ειδικών εγγράφων και που ως παράδειγμα αναφέρω:
1. Πιστοποίηση Εκκαθαρισμένων Οφειλών κατά την στιγμή της καταγγελίας, η οποία θα πρέπει να προκύπτει από Επικυρωμένο αντίγραφο από Ισολογισμό 3/βάθμιας και 4/ βάθμιας ανάλυσης από το Ενεργητικό των λογιστικών βιβλίων της Τραπέζης, κατά την οποία πιστοποίηση θα πρέπει να αποδεικνύεται ότι τα ποσά είναι δηλωμένα στα ελεγμένα τελικά αποτελέσματα έτους και όχι σε Εξωλογιστικούς λογαριασμούς και τις γνωστές καρτέλες. Σε αυτήν την εκκαθάριση, θα πρέπει να φαίνεται ο τόπος, χρόνος και συνολικό οφειλόμενο ποσό, το οποίο θα πρέπει να είναι και χωρισμένο σε ποσό κεφαλαίου, τοκοχρεολύσια, προμήθειες και άλλες επιτρεπόμενες χρεώσεις.
2. Έγγραφο όπου θα πρέπει να φαίνεται ξεκάθαρα ο τρόπος εκτοκισμού, η φόρμουλα που χρησιμοποιήθηκε κατά τους υπολογισμούς (365/ 360 ημέρες), ο υπολογισμός τόκων ΣΕΠΑ κ.α.
3. Εάν το δάνειο έχει τιτλοποιηθεί, θα πρέπει ν' αποδεικνύεται η νομική συνοχή του πως έγινε η τιτλοποίηση, με ποια δικαιολογητικά, όρους και προϋποθέσεις. Παράλληλα, θα πρέπει να ενημερωθεί ο δανειολήπτης με ακριβή στοιχεία και να το επιτρέπει η αρχική σύμβαση.
4. Εάν η τράπεζα που είχε την αρχική σύμβαση απορροφήθηκε/ έκλεισε/ μπήκε σε καθεστώς εκκαθαρίσεως, ο νέος δικαιούχος, θα πρέπει επίσης ν' αποδεικνύει την νομική συνοχή/ διαδοχή και εκπροσώπηση.
Παράλληλα, θα πρέπει οι εκκαθαρισμένες οφειλές να μεταφέρονται από την μια στην άλλη στα θεωρημένα από Ορκωτό ελεγκτή οικονομικά αποτελέσματα έτους και αυτό θα πρέπει να γίνει για όλες τις διαδοχικές νομικές οντότητες και ενέργειες.
Διότι, εάν κάτι μεταφέρθηκε, θα πρέπει να αποδεικνύεται με ΑΜΑΧΗΤΑ, ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΙΛΟΝΙΚΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ από το ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΔΟΧΙΚΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ..
και άλλα πολλά ...
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Η τιτλοποίηση των κόκκινων δανείων στην Ελλάδα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΝΟΜΗ!
Για να εκδοθεί ένα ομόλογο επί χαρτοφυλακίου, 3 αξίες ενεχυριάζονται:
1. Η σύμβαση δέσμευσης Αποπληρωμής,
2. Η Προσημείωση / Υποθήκη ακινήτου και
3. Οι λοιπές εγγυήσεις
Επίσης, θα έπρεπε να πληρούνται και οι εξής βασικές προϋποθέσεις:
1. Το χαρτοφυλάκιο θα έπρεπε να έχει πωληθεί με σύννομες διαδικασίες και να συνοδεύεται με όλα τα αμάχητα τεκμήρια ιδιοκτησιακού καθεστώτος, νόμιμης εκπροσώπησης, συμβόλαιο πώλησης, αξιολόγηση με τεκμήρια εμπορικής αξίας κ.α.
2. Η αγοράστρια Εταιρεία θα έπρεπε να έχει στην κατοχή της ίδια Κεφάλαια για την συγκεκριμένη αγορά.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να χρησιμοποιείται το ίδιο το χαρτοφυλάκιο για να ληφθεί δάνειο - πίστωση δεσμεύοντας το ίδιο το χαρτοφυλάκιο, καθώς αυτό στην τραπεζική - οικονομική ορολογία ονομάζεται "ARBITRAGE" και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ..
Αυτό αποτελεί βάση για πολλές έκνομες ενέργειες και η Δικαστική Εξουσία θα έπρεπε να ήτο πολύ προσεκτική και απαιτητική γι' αυτό το συγκεκριμένο θέμα.
3. Η Αγοράστρια Εταιρεία, δεν πρέπει να έχει κύρια νομική σχέση με την πωλήτρια (ούτε και οι κύριοι μέτοχοι αυτής), καθώς αυτό αποτελεί βάση ξεπλύματος ή άλλων έκνομων ενεργειών και αντικρουόμενων συμφερόντων πράξεις..
4. Η τιτλοποίηση δεν μπορεί να γίνει επί χαρτοφυλακίου από κόκκινα δάνεια. Διότι αυτό αποτελεί υψηλό ρίσκο και προκαλεί πολλές δυσμορφίες στην αγορά.
Οι τράπεζες για να καλύψουν το γεγονός αυτού του κενού, επινόησαν τον όρο "Κεκαλυμμένη Ομολογία", ήτοι καλύπτουν ποια είναι η εγγύηση που ασφαλίζει το ομόλογο για τυχών αστοχία κατά την είσπραξη ή άλλο και οι Δικαστές κλείνουν τα μάτια αφήνοντας να περνάει χωρίς να το συζητάνε καν..
Εξίσου σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι, ειδικά για τις εγγυήσεις των προσημειωμένων ακινήτων και την σύμβαση αποπληρωμής του δανείου που αποτελούν τη βάση της εγγυήσεως, λεκτέα τα εξής:
Στο εξωτερικό, οι δανειολήπτες για τα περισσότερα ακίνητα που προσημειώνονται και υποθηκεύονται, έχουν απλή χρήση και ουχί κτήση. Η Κτήση παραμένει στην τράπεζα μέχρι την αποπληρωμή όπου και μεταγράφεται, ή και δεν υπάρχει και καθόλου κτήση παρά μόνο μακροχρόνια χρήση.
Έτσι, η τράπεζα - δανειστής έχει το προνόμιο της αξίας του τίτλου πάνω από τον δανειολήπτη.
Στην Ελλάδα όμως, τ' ακίνητα ανήκουν στον δανειολήπτη από την ώρα έναρξης της αγοράς.
Με το συμβόλαιο και την μεταγραφή αυτού στο Υποθηκοφυλακείο, μεταφέρεται και επικυρώνεται η Κτήση και ουχί η απλή χρήση. Και επί αυτού του ακινήτου, προσημειώνεται βάρος μέχρι την εξόφληση όπου και ελευθερώνεται.
Συνεπώς, στην Ελλάδα, η Τράπεζα, μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση, μεταγραφεί ο τίτλος στο Υποθηκοφυλάκειο και υπάρχει εκτελεστός τίτλος που μπορεί να ενεχυριαστεί για έκδοση ομολόγου, διατηρεί μόνο τη χρήση και ουχί τη κτήση. Ως εκ τούτου, η έκδοση Ομολογιών επί χαρτοφυλακείου κόκκινων δανείων που φέρουν προσημειώσεις ακινήτων στην Ελλάδα, είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΕΚΝΟΜΕΣ και ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ η Δικαιοσύνη κλείνει τα μάτια.
Το θέμα είναι ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ, καθώς με αυτόν τον τρόπο, ενεχυριάζονται τίτλοι που δεν είναι σίγουρο το μέλλον τους και ήτοι, δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση εγγύηση για την έκδοση ομολόγου.
Ήτοι αυτά τα ομόλογα είναι ΑΚΑΛΥΠΤΑ και ως εκ τούτου ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΩΛΗΘΟΥΝ/ ΕΝΕΧΥΡΙΑΣΤΟΥΝ ήτοι ΔΕΝ ΜΠΡΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ αλλά ούτε και να ΠΑΡΑΞΟΥΝ ΝΕΑ ΑΞΙΑ, καθώς οι ίδιες οι ομολογίες ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ.
Μπορώ να γράφω για ώρες τα πολλαπλά σκοτεινά μονοπάτια των τραπεζικών τακτικών..
Αλλά για σήμερα, ας το αφήσουμε μέχρι εδώ..
ΔΕΙΤΕ: Τράπεζες. Υποχρεούνται σε παράδοση αναλυτικής κατάστασης οφειλών
Σας περικύκλωσαν τα κοράκια του ΕΣΠΑ με γραφεία σε ΟΛΗ την επικράτεια
και άρχισαν να κάνουν αιτήματα φιλίας στις πλατφόρμες (για κουτούς🤡)...
⚠️ Trust σημαίνει εμπιστοσύνη...
Το 1933, αντί τα αποθέματα χρυσού να στηρίζουν το δολάριο, οι άνθρωποι έγιναν εγγυητές για το χρέος των κυβερνήσεων… Με την υπογραφή σας ΑΠΟΔΕΧΕΣΤΕ ως ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΑΣ την ψευτοκυβέρνηση και τα κοράκια των funds, που δια μαγείας, εμφανίστηκαν την κατάλληλη στιγμή, "για να σας βοηθήσουν"...