Μυστικά στους ουρανούς: Γιατί οι κυβερνήσεις θέλουν να πιστέψετε σε εξωγήινους και πυρηνικές απειλές
Αυτό το επίπεδο προσαρμοστικότητας φάνηκε κατά τη διάρκεια της άσκησης Red Flag, όπου τα UAV παρείχαν ρεαλιστικές προσομοιώσεις απειλών, ενισχύοντας την ετοιμότητα πιλότων και χειριστών εδάφους
Τι φαντάζεστε όταν ακούτε τη λέξη «drone»; Φουτουριστικές συσκευές που πετούν πακέτα; Παρακολούθηση υψηλής τεχνολογίας που αιωρείται από πάνω σας; Ή αυτόνομα όπλα που αναδιαμορφώνουν το πεδίο της μάχης; Πολύ συχνά, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη περιορίζονται σε απλουστευτικές απεικονίσεις - είτε επαινούνται για την ευκολία τους είτε εκφράζεται φόβος για τις καταστροφικές τους δυνατότητες. Αλλά αυτά τα εναέρια εργαλεία είναι πολύ πιο πολύπλοκα από τους μύθους που τα περιβάλλουν.
Στην πραγματικότητα, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη αντιπροσωπεύουν στρατηγικές καινοτομίες βαθιά ενσωματωμένες στην εξέλιξη της στρατιωτικής και αεροδιαστημικής τεχνολογίας. Για τους εμπειρογνώμονες στον τομέα της άμυνας, τους πρωτοπόρους της τεχνολογίας και τους λάτρεις της αεροδιαστημικής, η κατανόηση της πραγματικής ουσίας των μη επανδρωμένων αεροσκαφών απαιτεί μια διαφοροποιημένη οπτική γωνία. Δεν πρόκειται μόνο για τις λειτουργίες τους, αλλά για το πώς οι ευέλικτες εφαρμογές τους επαναπροσδιορίζουν την παγκόσμια ασφάλεια, την τεχνολογική ευελιξία και τα διασυνδεδεμένα αμυντικά δίκτυα.
Για όσους αφιερώσουν χρόνο για να ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ τις πληροφορίες που σας παρέχονται, το τέλος θα βγάλει πολύ περισσότερο νόημα, συμπεριλαμβανομένης της προτεινόμενης λύσης.
Η εξίσωση της δημιουργικότητας στην αεροδιαστημική και στρατιωτική χρήση
Γιατί η δημιουργικότητα έχει σημασία στην άμυνα
Στον πυρήνα της, η τεχνολογία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών ευδοκιμεί στη διασταύρωση της δημιουργικότητας, της προσαρμοστικότητας και της ευφυΐας. Η δημιουργικότητα δεν σημαίνει καλλιτέχνες που ζωγραφίζουν στην άτρακτο του drone - αναφέρεται στην καινοτόμο επίλυση προβλημάτων που απαιτούν τα σύγχρονα αμυντικά συστήματα. Χωρίς αυτό, οι στρατιωτικοί οργανισμοί παγιδεύονται στη συμβατική σκέψη, περιορίζοντας την ικανότητά τους να χειρίζονται διαφοροποιημένες και εξελισσόμενες απειλές.
Ο περιορισμός της δημιουργικότητας ισοδυναμεί με στασιμότητα. Ένα στρατηγικό σύστημα που αντιστέκεται στον πειραματισμό αποδυναμώνεται μακροπρόθεσμα, χάνοντας την προσαρμοστικότητα και την ανθεκτικότητά του. Αντίθετα, τα ιδρύματα που ενθαρρύνουν την ανορθόδοξη σκέψη καλλιεργούν περιβάλλοντα ικανά για ταχεία μάθηση, δοκιμή και επανάληψη.
Προσαρμοστικότητα και δημιουργικές λύσεις στα σύγχρονα συστήματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών
Η αρχή της προσαρμοστικότητας που αποδείχθηκε στην Καταιγίδα της Ερήμου ενισχύεται πλέον εκθετικά από τα σύγχρονα συστήματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Τα σημερινά UAV, όπως το MQ-9 Reaper και το RQ-4 Global Hawk, είναι πιο εξελιγμένα και ικανά να προσομοιώνουν διάφορα σενάρια μάχης για εκπαιδευτικούς σκοπούς.
Για παράδειγμα, στις σύγχρονες ασκήσεις εκπαίδευσης, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μπορούν να μιμηθούν εχθρικά αεροσκάφη, τακτικές ηλεκτρονικού πολέμου (EW), ακόμη και μη παραδοσιακές απειλές, όπως επιθέσεις σμήνους μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Αυτό το επίπεδο προσαρμοστικότητας φάνηκε κατά τη διάρκεια της άσκησης Red Flag, όπου τα UAV παρείχαν ρεαλιστικές προσομοιώσεις απειλών, ενισχύοντας την ετοιμότητα των πιλότων μαχητικών αεροσκαφών και των χειριστών εδάφους.
Η εξισορρόπηση του ρεαλισμού και της διαφάνειας στα προγράμματα στρατιωτικής εκπαίδευσης είναι απαραίτητη για την επαρκή προετοιμασία και την ηθική ακεραιότητα. Ασκήσεις όπως η επιχείρηση «Κόκκινη Σημαία» εκθέτουν τους πιλότους σε εξελιγμένες εχθρικές τακτικές και τεχνολογίες και η επιτυχία τους βασίζεται στην πεποίθηση των πιλότων ότι αντιμετωπίζουν πραγματικές απειλές. Εάν οι πιλότοι γνωρίζουν ότι αυτές οι απειλές είναι προσομοιωμένες, υπονομεύεται η ψυχολογική πίεση που στηρίζει τη ρεαλιστική προετοιμασία μάχης. Ωστόσο, η μυστικότητα πρέπει να μετριάζεται με ηθικές εκτιμήσεις. Στρατηγικές όπως η περιορισμένη αποκάλυψη -όπου οι πιλότοι ενημερώνονται ότι θα αντιμετωπίσουν προηγμένες προσομοιώσεις χωρίς να προσδιορίζεται η φύση τους- μπορούν να διατηρήσουν τον ρεαλισμό, διατηρώντας παράλληλα την εμπιστοσύνη.
Τα λεπτομερή πρωτόκολλα ενημέρωσης που παρέχουν πλήρες πλαίσιο μετά τις ασκήσεις, όπως αυτά που περιγράφονται στη διαδικασία Ανασκόπησης Μετά τη Δράση (AAR) στην Κοινή Δημοσίευση 3-33, μετριάζουν τα αισθήματα χειραγώγησης και προωθούν τη συνεχή μάθηση. Η συγκατάθεση μετά από ενημέρωση διαδραματίζει επίσης κρίσιμο ρόλο- η ενημέρωση του προσωπικού ότι οι προσομοιωμένες απειλές μπορεί να αποτελούν μέρος της εκπαίδευσής του, χωρίς να αποκαλύπτονται οι λεπτομέρειες, διατηρεί τα δεοντολογικά πρότυπα, διασφαλίζοντας παράλληλα την αποτελεσματικότητα της εκπαίδευσης. Αυτή η ισορροπία εξασφαλίζει ότι οι πιλότοι παραμένουν ψυχολογικά προετοιμασμένοι χωρίς να θυσιάζεται η διαφάνεια ή το ηθικό.
Ηθικές και νομικές επιπτώσεις της μυστικότητας στα προγράμματα εκπαίδευσης με μη επανδρωμένα αεροσκάφη
Η ενσωμάτωση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και των αυτόνομων συστημάτων στις στρατιωτικές και πολιτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑπαραίων εγείρει σημαντικές ηθικές και νομικές ανησυχίες, ιδίως δεδομένης της εξάπλωσης της ανεξήγητης δραστηριότητας των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Προγράμματα όπως οι εκπαιδευτικές ασκήσεις MilOrb έχουν σχεδιαστεί για την προσομοίωση μη γήινων απειλών και προηγμένων σεναρίων μάχης. Οι ασκήσεις αυτές βασίζονται σε υψηλά επίπεδα μυστικότητας για την προστασία της ακεραιότητας της αποστολής, τη διασφάλιση της επιχειρησιακής ασφάλειας και την ενίσχυση της ψυχολογικής και στρατηγικής αποτελεσματικότητας της εκπαίδευσης. Ωστόσο, αυτή η μυστικότητα συνοδεύεται από ηθικό και κανονιστικό κόστος, ιδίως όσον αφορά το ηθικό, τη διαφάνεια και την εμπιστοσύνη του προσωπικού και του κοινού.
Η εξέλιξη της τεχνολογίας των μη επανδρωμένων αεροσκαφών : Από την Καταιγίδα της Ερήμου στον σύγχρονο πόλεμο
Η γέννηση της προσαρμοστικότητας
Η Επιχείρηση Καταιγίδα της Ερήμου (1991) αποτελεί ένα καίριο ιστορικό μάθημα για τη σημασία της προσαρμοστικότητας στον σύγχρονο πόλεμο. Η σύγκρουση, μέρος του Πολέμου του Κόλπου, έδειξε πώς οι καινοτόμες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων των πρώτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV), θα μπορούσαν να προσφέρουν στρατηγικά πλεονεκτήματα έναντι των συμβατικών, άκαμπτων στρατιωτικών τακτικών.
Εκείνη την εποχή, οι αμερικανικές δυνάμεις χρησιμοποιούσαν πρωτότυπα UAV, όπως το RQ-2 Pioneer, τα οποία έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αναγνώριση και την επιτήρηση, προσφέροντας πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο τους πιλότους. Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι ήταν το παράλληλο πεδίο δοκιμών στο οποίο η Αλβανία επέτρεψε στον Μπους να φιλοξενήσει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που βλέπετε σήμερα, όχι αυτά που διαθέτει ο στρατός σήμερα. Ξαναδιαβάστε το αυτό [. . .]
Αυτά τα πρώιμα drones επέτρεπαν στους διοικητές να λαμβάνουν ακριβείς πληροφορίες για το πεδίο της μάχης και να προσαρμόζουν τις στρατηγικές τους γρήγορα -κάτι που οι παραδοσιακές μέθοδοι αναγνώρισης δεν μπορούσαν να επιτύχουν τόσο αποτελεσματικά. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της μάχης του Khafji, τα UAV παρείχαν ζωντανές πληροφορίες που βοήθησαν τις δυνάμεις του συνασπισμού να ανταποκριθούν στις απροσδόκητες ιρακινές προόδους. Αυτή η ικανότητα έδειξε πώς οι δημιουργικές τεχνολογικές λύσεις μπορούσαν να διαταράξουν τις παγιωμένες, συμβατικές στρατηγικές και να εξασφαλίσουν την επιτυχία της αποστολής.
Νομικό πλαίσιο που διέπει τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών στον σύγχρονο πόλεμο
Στις σύγχρονες στρατιωτικές επιχειρήσεις, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη διέπονται από ένα πολύπλοκο πλέγμα διεθνών νόμων, εγχώριων κανονισμών και κανόνων εμπλοκής (ROE). Οι Συμβάσεις της Χάγης (1899 και 1907) και οι Συμβάσεις της Γενεύης (1949) θεσπίζουν τις αρχές της αναλογικότητας, της διάκρισης και της αναγκαιότητας για τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών στον πόλεμο. Οι αρχές αυτές επιβάλλουν στις ένοπλες δυνάμεις να κάνουν διάκριση μεταξύ μαχητών και αμάχων, να ελαχιστοποιούν τις παράπλευρες απώλειες και να διασφαλίζουν ότι η χρησιμοποιούμενη δύναμη είναι ανάλογη προς το στρατιωτικό πλεονέκτημα που αποκτάται.
Ο Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών (άρθρο 51) αναγνωρίζει επίσης το εγγενές δικαίωμα της αυτοάμυνας, το οποίο παρέχει μια νομική βάση για τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε αμυντικές επιχειρήσεις. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η χρήση UAV από τον στρατό ρυθμίζεται από την οδηγία 3000.09 του Υπουργείου Άμυνας (DoD) για τα αυτόνομα συστήματα και τον τίτλο 10 του κώδικα των ΗΠΑ, ο οποίος διέπει τις ένοπλες δυνάμεις. Αυτοί οι κανονισμοί διασφαλίζουν ότι οι επιχειρήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών τηρούν νομικά, ηθικά και στρατηγικά πρότυπα.
Ο Ομπάμα και οι διευθυντές της CIA, του FBI και της DIA θα έπρεπε να είναι στη φυλακή.
Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα (2009-2017), η χρήση των χτυπημάτων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Βόρεια Αφρική, ιδίως σε χώρες όπως η Λιβύη και η Σομαλία, έγινε αμφιλεγόμενο στοιχείο της αντιτρομοκρατικής στρατηγικής του. Ενώ οι επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη προωθήθηκαν ως εργαλείο ακριβείας για την εξουδετέρωση τρομοκρατικών στόχων υψηλής αξίας με ελάχιστο κίνδυνο για το προσωπικό των ΗΠΑ, πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις προκάλεσαν ανησυχίες σχετικά με τη νομιμότητα, τις απώλειες αμάχων και τη διαφάνεια.
Το 2011, μετά την πτώση του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι, η Λιβύη βυθίστηκε στο χάος και έγινε καταφύγιο για εξτρεμιστικές ομάδες όπως το ISIS και η Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγκρέμπ (AQIM). Η κυβέρνηση Ομπάμα ενέκρινε μια σειρά επιδρομών με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Λιβύη για να στοχεύσει αυτές τις ομάδες στο ευρύ πλαίσιο της αντιτρομοκρατίας. Ωστόσο, τα πλήγματα αυτά πραγματοποιήθηκαν χωρίς ρητή έγκριση του Κογκρέσου ή επίσημη κήρυξη πολέμου, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με τη νομιμότητά τους τόσο βάσει του αμερικανικού όσο και του διεθνούς δικαίου. Η εξουσιοδότηση του 2001 για τη χρήση στρατιωτικής βίας (AUMF) αναφέρθηκε συχνά ως νομική αιτιολόγηση. Παρόλα αυτά, οι επικριτές υποστήριξαν ότι αυτό παρέτεινε την αρχική πρόθεση της εξουσιοδότησης, η οποία επικεντρωνόταν σε ομάδες που ήταν άμεσα υπεύθυνες για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου [. . .]
Στη Σομαλία, η κυβέρνηση Ομπάμα ενέτεινε τις επιχειρήσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά της μαχητικής ομάδας Al-Shabaab. Μεταξύ του 2009 και του 2017, τα αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πραγματοποίησαν δεκάδες πλήγματα, με στόχο να υποβαθμίσουν την ηγεσία και την επιχειρησιακή ικανότητα της ομάδας. Ενώ ορισμένα πλήγματα εξουδετέρωσαν με επιτυχία βασικούς μαχητές, ανεξάρτητες ομάδες παρακολούθησης, όπως το Bureau of Investigative Journalism, ανέφεραν σημαντικές απώλειες μεταξύ των αμάχων. Οι επιχειρήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν συχνά χωρίς τη συγκατάθεση της σομαλικής κυβέρνησης, τροφοδοτώντας τις αντιλήψεις περί αμερικανικής υπερβολής και υπονομεύοντας τη νομιμότητα των τοπικών αρχών. Τελειοποιούσαν την αναγνώριση και έκαναν εξάσκηση στοχοποίησης με αμάχους.
Η κυβέρνηση Ομπάμα αντιμετώπισε επικρίσεις επειδή δεν δημοσιοποίησε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το νομικό σκεπτικό, τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων και τους αριθμούς των θυμάτων. Το 2016, η διοίκηση έδωσε στη δημοσιότητα ορισμένα στοιχεία, υποστηρίζοντας ότι από το 2009 μέχρι σήμερα είχαν σκοτωθεί μεταξύ 64 και 116 άμαχοι σε επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε περιοχές εκτός ενεργών εμπόλεμων ζωνών. Ωστόσο, ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων αμάχων ήταν σημαντικά υψηλότερος. Χρησιμοποιήθηκαν για την εκπαίδευση των οπλικών συστημάτων με τους «αλγόριθμους αναγνώρισης προσώπου τρομοκρατών» και τους αλγόριθμους βηματισμού του Ισραήλ μέσω της τεχνολογίας NSO.
Αυτές οι μη εξουσιοδοτημένες επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη παραβίαζαν τις αρχές της κυριαρχίας και της δέουσας διαδικασίας, υπονομεύοντας τους διεθνείς κανόνες και τα πρότυπα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι υποστηρικτές, ωστόσο, υπερασπίστηκαν τα πλήγματα ως αναγκαία για την καταπολέμηση των εξελισσόμενων τρομοκρατικών απειλών σε περιοχές όπου οι τοπικές κυβερνήσεις δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν αποτελεσματικά.
Επαναλαμβάνω, ο Ομπάμα και οι διευθυντές της CIA, του FBI και της DIA θα έπρεπε να είναι στη φυλακή.
Μελέτη περίπτωσης: Προσομοιώσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην εκπαίδευση
Ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών που ενισχύουν την προσαρμοστικότητα στην εκπαίδευση είναι η χρήση του BQM-167A Air Force Subscale Aerial Target (AFSAT) από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ. Αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη προσομοιώνουν εχθρικά αεροσκάφη και πυραυλικές απειλές, επιτρέποντας στους πιλότους να εξασκηθούν στην αναχαίτιση και την εμπλοκή σε ελεγχόμενο περιβάλλον. Η ικανότητα του AFSAT να αναπαράγει διάφορα προφίλ απειλών βοηθά τους πιλότους να αναπτύξουν γρήγορες δεξιότητες λήψης αποφάσεων και προσαρμοστικές στρατηγικές - ζωτικής σημασίας σε πραγματικά σενάρια μάχης.
Παρομοίως, το UAV MQ-8 Fire Scout του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ βοηθά σε επιχειρήσεις αναγνώρισης, στόχευσης και υποστήριξης μάχης. Η ενσωμάτωση αυτών των μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε ναυτικές ασκήσεις επιτρέπει στο Ναυτικό να δοκιμάζει και να βελτιώνει τακτικές για σύνθετες θαλάσσιες επιχειρήσεις, βελτιώνοντας την προσαρμοστικότητα και την ετοιμότητα της αποστολής.
Δεοντολογικές και στρατηγικές εκτιμήσεις
Ενώ τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη προσφέρουν απαράμιλλη προσαρμοστικότητα, η χρήση τους εγείρει ηθικές και στρατηγικές ανησυχίες. Το Εγχειρίδιο Δικαίου του Πολέμου του Υπουργείου Άμυνας τονίζει ότι οι επιχειρήσεις UAV πρέπει να συμμορφώνονται με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο (IHL), διασφαλίζοντας ότι οι επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη αποφεύγουν περιττά δεινά και απώλειες αμάχων. Η αυξανόμενη αυτονομία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών παρουσιάζει προκλήσεις που σχετίζονται με τη λογοδοσία και τη λήψη αποφάσεων.
Επιχειρήσεις σε μεγάλο υψόμετρο και τα εμπόδιά τους
Περιορισμοί τακτικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών
Ενώ τα drones μπορούν να εκτελέσουν σύνθετα καθήκοντα όπως ISR (Intelligence, Surveillance, Reconnaissance) αβίαστα σε χαμηλά ύψη, οι επιχειρήσεις σε μεγαλύτερο ύψος εκθέτουν τρωτά σημεία. Ο λεπτός αέρας και οι ακραίες καιρικές συνθήκες επηρεάζουν τα συστήματα πρόωσης, ενώ η απρόβλεπτη συμπεριφορά των UAV μπορεί να μπερδέψει ακόμη και τους έμπειρους πιλότους. Αυτά τα επιχειρησιακά τυφλά σημεία αναδεικνύουν την αναγκαιότητα αυστηρών προγραμμάτων εκπαίδευσης.
Οι προσαρμογές που απαιτούνται δεν είναι ασήμαντες. Οι στρατιωτικοί εκπαιδευτές προσομοιώνουν τώρα αυτές τις κρίσεις για να βελτιώσουν τη λήψη αποφάσεων. Το παράδειγμα-η προσθήκη μικρών επιχειρησιακών σφαλμάτων σε εκπαιδευτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη προκαλεί υπερρεαλιστικό χάος, αναγκάζοντας τους εκπαιδευόμενους να προσαρμοστούν σαν να είχαν να κάνουν με αντίπαλες δυνάμεις ή απροσδόκητες βλάβες που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες.
Νομικά και κανονιστικά πλαίσια
Η ενσωμάτωση της αυτοματοποίησης στην αεροπορία απαιτεί ισχυρούς νομικούς και ρυθμιστικούς ελέγχους για να διασφαλιστεί η ασφάλεια, η ηθική χρήση και η επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) εποπτεύει τους κανονισμούς για τα μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα (UAS) βάσει του 14 CFR Part 107, το οποίο περιγράφει τα επιχειρησιακά όρια, την πιστοποίηση των πιλότων και τις απαιτήσεις ασφαλείας των μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Στις στρατιωτικές επιχειρήσεις, η χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών διέπεται από τον τίτλο 10 του κώδικα των ΗΠΑ, ο οποίος θέτει το πλαίσιο για τον ρόλο των ενόπλων δυνάμεων, και την οδηγία 3000.09 του Υπουργείου Άμυνας, η οποία αφορά τη χρήση αυτόνομων και ημιαυτόνομων οπλικών συστημάτων.
Διεθνείς νόμοι όπως οι Συμβάσεις της Χάγης (1899, 1907) και της Γενεύης (1949) καθορίζουν τις αρχές της διάκρισης, της αναλογικότητας και της αναγκαιότητας, οι οποίες εφαρμόζονται στις επιχειρήσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Για παράδειγμα, οι επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη πρέπει να διασφαλίζουν ότι οι απώλειες μεταξύ των αμάχων ελαχιστοποιούνται και ότι οι επιχειρήσεις δικαιολογούνται από νόμιμη στρατιωτική αναγκαιότητα. Αυτοί οι νομικοί περιορισμοί επιτείνουν την ένταση μεταξύ της αυτοματοποίησης και της ανθρώπινης λήψης αποφάσεων, απαιτώντας ανθρώπινη εποπτεία για να διασφαλιστεί η λογοδοσία και η συμμόρφωση με τους νόμους των ένοπλων συγκρούσεων.
Military Orbs, μυστικότητα και ηθική
Διαχείριση του ηθικού στην εποχή της μυστικότητας
Εδώ είναι που η κατάσταση γίνεται ηθικά ακανθώδης. Προγράμματα όπως οι εκπαιδευτικές ασκήσεις Military Orbs συχνά βασίζονται σε υψηλά επίπεδα μυστικότητας για την προστασία της ακεραιότητας της αποστολής και τη διατήρηση της ψυχολογικής αποτελεσματικότητας αυτών των συστημάτων. Λέγοντας σε κάθε πιλότο: «Δεν πρόκειται για πραγματική απειλή, απλώς είναι μέρος ενός εκπαιδευτικού προγράμματος», υπονομεύεται ο ρεαλισμός που είναι απαραίτητος για την κατάλληλη προετοιμασία. Ωστόσο, η μυστικότητα δεν είναι χωρίς κόστος - το ηθικό μπορεί να υποφέρει όταν το προσωπικό αισθάνεται ότι χειραγωγείται ή παραπλανάται.
Θα μπορούσαν τα MilOrbs να θολώσουν τα όρια μεταξύ εκπαίδευσης και ψυχολογικού πειράματος; Τα ηθικά διλήμματα είναι βαθιά και απαιτούν προσεκτική εποπτεία για την εξισορρόπηση της εμπιστοσύνης και της επιχειρησιακής αναγκαιότητας.
Προηγμένες επιχειρήσεις και μελλοντική εκπαίδευση
Κατευθυνόμενη ενέργεια και ανθεκτικότητα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών
Σε αντίθεση με τα περισσότερα συμβατικά UAV, τα MilOrbs μπορούν να αντέξουν απειλές όπως τα όπλα κατευθυνόμενης ενέργειας. Αυτή η ανθεκτικότητα τα καθιστά ανεκτίμητα για την προετοιμασία των πιλότων για εξωγήινους ή αντιπάλους υψηλής τεχνολογίας, ιδίως καθώς τεχνολογίες όπως τα όπλα λέιζερ εμφανίζονται όλο και περισσότερο στα σύγχρονα οπλοστάσια. Η ανθεκτικότητα συστημάτων όπως τα MilOrbs δεν είναι απλώς απαραίτητη - θέτουν το πρότυπο για την ετοιμότητα μάχης.
Ακρίβεια στη δυναμική εκτέλεση αποστολών
Είτε πρόκειται για αναχαίτιση, είτε για αναγνώριση, είτε για υλικοτεχνική υποδομή, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι κύριοι της αρθρωσιμότητας. Η ικανότητά τους να εκτελούν προσαρμογή σε πραγματικό χρόνο τα καθιστά αναντικατάστατα. Φανταστείτε μια αλυσίδα εφοδιασμού με μη επανδρωμένα αεροσκάφη που αναδρομολογεί στόλους στον αέρα για να αποφύγει την παρακολούθηση του αντιπάλου ή παραδίδει ιατρικές προμήθειες υπό πυρά. Αυτές οι αλλαγές σε κλάσματα του δευτερολέπτου, που οδηγούνται από συστήματα σχεδιασμένα να εξελίσσονται συνεχώς, επαναπροσδιορίζουν τις προσδοκίες για το τι σημαίνει «ακρίβεια» στο πεδίο της μάχης.
Η στρατιωτικοποίηση της μυστικότητας
Διακυβέρνηση πέρα από την αλυσίδα διοίκησης
Ο απόρρητος χαρακτήρας των προηγμένων MilOrb αναπτύξεων είναι ένα εξαιρετικά προκλητικό ζήτημα. Το γεγονός ότι οι αποφάσεις μεγάλης κλίμακας σχετικά με τη χρήση τους ανήκουν κατά κύριο λόγο σε στρατιωτικούς τομείς εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη λογοδοσία. Θα πρέπει τέτοια καίρια προγράμματα να έχουν κυβερνητική και πολιτική εποπτεία; Νιώθουμε άνετα να επιτρέπουμε στον στρατό την αποκλειστική διακριτική ευχέρεια για εργαλεία ικανά να λειτουργούν σε γκρίζες ζώνες ηθικής και νομιμότητας;
MilOrbs ως εργαλεία εκπαίδευσης
Τα μη επίγεια οχήματα όπως τα MilOrbs (Military Orbs) προσφέρουν ένα παράδειγμα για το πώς οι δημιουργικοί μηχανισμοί εκπαίδευσης μπορούν να προετοιμάσουν τους πιλότους και τους χειριστές για μη συμβατικές απειλές. Με την προσομοίωση συμπεριφοράς που μοιάζει με UFO, τα MilOrbs προετοιμάζουν το προσωπικό να επεξεργάζεται το απρόβλεπτο με ακρίβεια, διασφαλίζοντας ότι οι χρόνοι αντίδρασης παραμένουν κοφτεροί ακόμη και σε διφορούμενες καταστάσεις. Η δημιουργική χρήση αυτών των συστημάτων διασφαλίζει ότι ένας πιλότος δεν παρερμηνεύει διφορούμενα δεδομένα ή δεν πέφτει θύμα ψυχολογικών προκαταλήψεων. Αυτό το σφάλμα θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες σε σενάρια υψηλού κινδύνου.
Το νομικό πλαίσιο που διέπει το απόρρητο στις επιχειρήσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη
Η μυστικότητα στις στρατιωτικές επιχειρήσεις δικαιολογείται νομικά βάσει διαφόρων καταστατικών και κανονισμών. Για παράδειγμα, η εκτελεστική εντολή 13526 διέπει τη διαβάθμιση των πληροφοριών εθνικής ασφάλειας, επιτρέποντας την προστασία ευαίσθητων πληροφοριών που σχετίζονται με την άμυνα και τις εξωτερικές σχέσεις. Επιπλέον, ο νόμος περί εθνικής ασφάλειας του 1947 και ο νόμος Patriot Act παρέχουν νομικούς λόγους για τη διατήρηση του απορρήτου σε επιχειρήσεις που θεωρούνται κρίσιμες για την εθνική ασφάλεια.
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) ρυθμίζει τον εναέριο χώρο σύμφωνα με το 14 CFR Μέρος 107 και το Μέρος 91, που καλύπτουν τις λειτουργίες μη επανδρωμένων αεροσκαφών και τις νομικές απαιτήσεις για τις άδειες πτήσης. Ωστόσο, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις εξαιρούνται συχνά βάσει των κανονισμών για τον εναέριο χώρο ειδικής χρήσης (SUA) και των προσωρινών περιορισμών πτήσης (TFRs), οι οποίοι μπορούν να περιορίσουν την πρόσβαση των πολιτών σε πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες των μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Αυτές οι νομικές δικαιολογίες επιτρέπουν σε στρατιωτικά προγράμματα όπως οι ασκήσεις MilOrb να λειτουργούν χωρίς δημόσιες εξηγήσεις ή αποκάλυψη των πιλότων, διασφαλίζοντας το στοιχείο του αιφνιδιασμού και την ακεραιότητα των εκπαιδευτικών σεναρίων.
Προετοιμασία για μη συμβατικές απειλές ασφάλειας
Τα MilOrbs και τα UAV που φλερτάρουν με αντισυμβατικές αφηγήσεις - είτε πρόκειται για εντοπισμό UFO είτε για ανιχνευτές κατασκοπείας στον κυβερνοχώρο - απαιτούν εξαιρετικά ευέλικτα πλαίσια διακυβέρνησης ικανά να ανταποκριθούν στη ρευστή, πολυχρηστική φύση τους.
ΑΦΗΓΗΣΗ UFO
Η κυβέρνηση μπορεί να επιτρέψει στο κοινό να πιστέψει σε εξωγήινες εξηγήσεις για ανεξήγητα εναέρια φαινόμενα αντί να αναγνωρίσει προηγμένα οπλικά προγράμματα για διάφορους στρατηγικούς, ψυχολογικούς και επιχειρησιακούς λόγους.
Πρώτα απ' όλα, η επιχειρησιακή ασφάλεια (OPSEC) είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της αποτελεσματικότητας των σύγχρονων στρατιωτικών προγραμμάτων. Η αναγνώριση της ύπαρξης τεχνολογιών αιχμής όπως τα stealth drones ή τα αυτόνομα αεροσκάφη θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια αποκαλύπτοντας δυνατότητες στους αντιπάλους.
Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, πειραματικά αεροσκάφη όπως το αναγνωριστικό αεροσκάφος U-2 και το SR-71 Blackbird καλύπτονταν από μυστικότητα, με αφηγήσεις περί UFO που κάλυπταν βολικά την ανάπτυξη και τις λειτουργίες τους. Η αποδοχή των θεωριών για τα ΑΤΙΑ παρέχει ένα επίπεδο εύλογης άρνησης για τα απόρρητα έργα, αποσπώντας την προσοχή από τις στρατιωτικές δραστηριότητες και καθυστερώντας τη συλλογή πληροφοριών του εχθρού.
Η διαμόρφωση της δημόσιας αντίληψης μέσω ψυχολογικής χειραγώγησης μειώνει τον μαζικό πανικό και την ανησυχία. Διαφωνώ με αυτή την αντίληψη, διότι βρισκόμαστε πλέον στην εποχή της πληροφορίας, όπου η εξαπάτηση - ακόμη και όταν αποσκοπεί στο δημόσιο καλό - διαβρώνει εκθετικά την εμπιστοσύνη. Σε μια εποχή όπου οι πληροφορίες είναι ευρέως προσβάσιμες και η παραπληροφόρηση είναι ανεξέλεγκτη, κάθε μορφή εξαπάτησης, ανεξαρτήτως πρόθεσης, βαθαίνει τον δημόσιο σκεπτικισμό και αποδυναμώνει την εμπιστοσύνη στους θεσμούς. Όταν το κοινό αποδίδει τις θεάσεις σε ΑΤΙΑ, αυτό συχνά είναι περισσότερο συναρπαστικό παρά απειλητικό, αποτρέποντας το φόβο και τη δυσπιστία απέναντι στις κυβερνητικές δραστηριότητες. Ταυτόχρονα, η καλλιέργεια αφηγήσεων για τα ΑΤΙΑ μπορεί να λειτουργήσει ως στρατηγική αποτροπή ή παραπληροφόρηση για τους αντιπάλους.
Εάν άλλα έθνη πιστεύουν ότι αντιμετωπίζουν άγνωστες ή εξωγήινες απειλές, μπορεί να διστάσουν να ερευνήσουν περαιτέρω, δίνοντας στην αμερικανική στρατιωτική τεχνολογία ένα στρατηγικό πλεονέκτημα. Παρομοίως, η κάλυψη των εξωγήινων εξηγήσεων διευκολύνει τις δοκιμές πειραματικών όπλων και συστημάτων επιτήρησης στον πραγματικό κόσμο, επιτρέποντας στην κυβέρνηση να διεξάγει επιτόπιες επιχειρήσεις χωρίς να αποκαλύπτει απόρρητα προγράμματα.
Για παράδειγμα, οι θεάσεις παράξενων φώτων ή ελιγμών αεροσκαφών θα μπορούσαν να είναι δοκιμές υπερηχητικών οχημάτων, όπλων κατευθυνόμενης ενέργειας ή αυτόνομων μη επανδρωμένων αεροσκαφών που καλύπτονται από μύθους περί UFO.
Η μυστικότητα αυτή βοηθά στην αποφυγή νομικών και ηθικών ελέγχων. Η δημόσια αναγνώριση της εκτεταμένης παρακολούθησης με μη επανδρωμένα αεροσκάφη ή αυτόνομα οπλικά συστήματα εγείρει ανησυχίες σχετικά με τα δικαιώματα της τέταρτης τροπολογίας και τις πιθανές παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής. Οι αφηγήσεις για τα ΑΤΙΑ παρακάμπτουν αυτές τις συζητήσεις, επιτρέποντας στην κυβέρνηση να αναπτύσσει και να βελτιώνει τεχνολογίες χωρίς άμεσες αντιδράσεις. Αυτή η προσέγγιση ελέγχει επίσης τη διάδοση των πληροφοριών, επιτρέποντας στην κυβέρνηση να αποφασίζει πότε και πώς θα αποκαλύψει ευαίσθητα δεδομένα, όπως φαίνεται με τις πρόσφατες αποκαλύψεις UAP (Αγνώστου Ταυτότητας Εναέρια Φαινόμενα) από το Υπουργείο Άμυνας. Η κυβέρνηση κάλυψε τις πρόσφατες ακροάσεις UAP και τα σόου στο Κογκρέσο για να καταστήσει ελαφριά την αποκάλυψη της τεχνολογίας της [. . .]
Ιστορικά, το στρατιωτικό απόρρητο συχνά αξιοποιούσε ιστορίες UFO για την προστασία της εθνικής ασφάλειας, με το Σχέδιο Blue Book και άλλα προγράμματα της εποχής του Ψυχρού Πολέμου που συγκάλυπταν την ανάπτυξη προηγμένων αεροσκαφών. Η κληρονομιά αυτών των εκστρατειών παραπληροφόρησης έχει προωθήσει την κοινωνική αποδοχή των εξηγήσεων για τα ΑΤΙΑ, καθιστώντας τις μια βολική κάλυψη για τις συνεχιζόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις. Τελικά, το να επιτρέπεται η διατήρηση των πεποιθήσεων για τα ΑΤΙΑ εξυπηρετεί την προστασία της εθνικής ασφάλειας, την αποτροπή των αντιπάλων, την αποφυγή του δημόσιου πανικού και τη διευκόλυνση της τεχνολογικής προόδου. Διατηρώντας αυτές τις αφηγήσεις, η κυβέρνηση εξασφαλίζει τη μυστικότητα και την αποτελεσματικότητα των πιο εξελιγμένων αμυντικών προγραμμάτων της.
Επιπτώσεις στη δημόσια εμπιστοσύνη και τις πολιτικές ελευθερίες
Η εκτεταμένη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών στον εγχώριο εναέριο χώρο χωρίς σαφείς εξηγήσεις έχει οδηγήσει σε δυσπιστία του κοινού. Οι προστασίες της Τέταρτης Τροπολογίας κατά των αδικαιολόγητων ερευνών και κατασχέσεων είναι σχετικές σε αυτό το πλαίσιο. Τα δικαστήρια έχουν αποφανθεί σε υποθέσεις όπως η υπόθεση Carpenter κατά Ηνωμένων Πολιτειών (Carpenter v. United States (2018)) ότι οι προηγμένες τεχνολογίες πρέπει να χρησιμοποιούνται με τρόπους που σέβονται τα δικαιώματα της ιδιωτικής ζωής. Η έλλειψη διαφάνειας όσον αφορά τις επιχειρήσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εγείρει ανησυχίες σχετικά με την υπερβολική επιτήρηση και τη διάβρωση των ατομικών ελευθεριών.
Ο νόμος περί ελευθερίας της πληροφόρησης (FOIA) επιτρέπει στους πολίτες να ζητούν πληροφορίες σχετικά με τις κυβερνητικές δραστηριότητες. Ωστόσο, οι εξαιρέσεις που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια συχνά περιορίζουν την αποκάλυψη λεπτομερειών σχετικά με τα προγράμματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Αυτό δημιουργεί μια αντίληψη μυστικότητας που μπορεί να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη του κοινού στις κυβερνητικές δραστηριότητες [. . .]
ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΚΑΝΘΩΔΗ ΑΛΗΘΕΙΑ
Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω λέγοντας: «Είμαστε ήδη εδώ» και να επεκταθώ σε αυτό.
Τα πρωτεύοντα στρατηγικά οχήματα (PSV) είναι πλατφόρμες για την ανάπτυξη MilOrbs (Military Orbs), τα οποία οι σημερινοί πολίτες παρατηρούν σε πραγματικό χρόνο. Τα εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης σας έχουν δημιουργήσει ΨΕΥΔΕΙΣ αφηγήσεις για πυρηνικό πόλεμο και κατασκοπευτές και ένα μπαράζ άλλων πραγμάτων, επειδή θα είχα φυτέψει τις ίδιες πληροφορίες αν δούλευα σε ένα σημείο για να αποκρύψω τις πληροφορίες. Θα έδειχνα στο γυαλί τον Greer, τον Jones τον Gateway Pundit και άλλα σημεία επαφής της CIA, για να φυτέψω την παραπληροφόρηση τη στιγμή που το μόνο που παρακολουθείτε είναι μια άσκηση για εκπαίδευση.
Τα PSV που λειτουργούν επί του παρόντος (τελευταία φορά που ασχολήθηκα) είναι τα Corona East, Akrij και Sienna, τα οποία αντιπροσωπεύουν εξελίξεις αιχμής στην αυτόνομη εναέρια τεχνολογία. Αυτά τα Πρωτογενή Στρατηγικά Οχήματα (PSV) χρησιμεύουν ως πλατφόρμες για την ανάπτυξη MilOrbs (Military Orbs), με τη Sienna (τελευταία που γνωρίζω) να είναι η μόνη μονάδα που μπορεί να αναπτύξει οπλισμένα MilOrbs. Αυτά τα συστήματα έχουν σχεδιαστεί για να προσομοιώνουν προηγμένες, μη γήινες απειλές, ξεπερνώντας τα όρια των συμβατικών στρατηγικών εκπαίδευσης και άμυνας.
Η ανάπτυξη των MilOrbs προσφέρει τη μοναδική δυνατότητα αναπαραγωγής απρόβλεπτων συμπεριφορών, όπως ακανόνιστες μορφές πτήσης, απότομες επιταχύνσεις και πολυκατευθυντικές κινήσεις που μιμούνται στενά τα χαρακτηριστικά που αποδίδονται σε αγνώστου ταυτότητας εναέρια φαινόμενα (UAPs). Αυτές οι δυνατότητες είναι ζωτικής σημασίας για την προετοιμασία του στρατιωτικού προσωπικού για μελλοντικές συναντήσεις με άγνωστη ή ιδιαίτερα προηγμένη αντίπαλη τεχνολογία.
Εξωγήινοι υπάρχουν.Στην πραγματικότητα, σε μια σειρά αυστηρών δοκιμών επί δεκαετίες, οι αντιδράσεις των στρατιωτικών/πιλότων αξιολογήθηκαν από τις αντιδράσεις των καλά εκπαιδευμένων πληρωμάτων αεροσκαφών σε αυτές τις προσομοιώσεις MilOrb. Τα αποτελέσματα ήταν ανησυχητικά. Παρά την εκτεταμένη εκπαίδευσή τους, τα πληρώματα επέδειξαν μια αξιοσημείωτη αδυναμία να διακρίνουν και να αντιδράσουν αποτελεσματικά στις προσομοιωμένες απειλές. Αυτό υπογραμμίζει μια σημαντική ανεπάρκεια στην ετοιμότητά μας για τις προκλήσεις που θέτει η επόμενη γενιά εναέριων και διαστημικών απειλών. Οι προσομοιώσεις αποκάλυψαν ότι τα τρέχοντα συστήματα και τα προγράμματα εκπαίδευσής μας δεν είναι κατάλληλα για να αντιμετωπίσουν την πολυπλοκότητα των προηγμένων, ταχύτατων ή μη συμβατικών απειλών. Μέσα στα επόμενα 70 χρόνια, αν ένα κύμα [ΕΝΤΑΚΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ] άκρως απόρρητων αντίπαλων συστημάτων φτάνει σε τροχιά κοντά στη Γη- οι άμυνές μας μπορεί να είναι θλιβερά ανεπαρκείς, αφήνοντάς μας ευάλωτους σε πιθανές εισβολές ή επιθέσεις. Γιατί νομίζετε ότι η Hillary Clinton ρωτούσε για τον Nimrod και τα λείψανά του; (Έχει γίνει επερώτηση με βάση το νόμο περί ελευθερίας της πληροφόρησης (FOIA) [Συνέχεια ΕΔΩ και ΕΔΩ]
Διακριτικά, το μεγαλύτερο πρόβλημα κατά τη διάρκεια των δοκιμών που παρατηρώ είναι η ανθρώπινη ανικανότητα να διακρίνει μεταξύ των οπτικών αποτελεσμάτων που παράγονται από τις δικές μας σφαίρες NIR (Near-Infrared), τα αποτελέσματα ιονισμού πολυφωτονίων τους και τις οπτικές υπογραφές που παράγονται από γνήσια UAPs. Το φαινόμενο του ιονισμού πολλαπλών φωτονίων εμφανίζεται όταν έντονα ηλεκτρομαγνητικά πεδία που σχετίζονται με προηγμένα όπλα ή συστήματα προώθησης αλληλεπιδρούν με ατμοσφαιρικά σωματίδια, παράγοντας λαμπερές σφαίρες και οπτικές παραμορφώσεις παρόμοιες με αυτές που αναφέρονται σε εμφανίσεις UAP. Αυτές οι οπτικές ανωμαλίες μπορούν εύκολα να προκαλέσουν σύγχυση ακόμη και στους πιο έμπειρους πιλότους και χειριστές, οδηγώντας σε κρίσιμες καθυστερήσεις αναγνώρισης απειλών και αντίδρασης.
Η αποτυχία αυτή οφείλεται στην τρέχουσα αμυντική μας υποδομή (και άλλων εθνών επίσης), η οποία κατανοεί και αποτυγχάνει να επιλύσει τους περιορισμούς της ανθρώπινης αντίληψης όταν έρχεται αντιμέτωπη με προηγμένα οπτικά και ηλεκτρομαγνητικά φαινόμενα. Οι παραδοσιακές μέθοδοι οπτικής αναγνώρισης, οι οποίες βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην εμπειρία και τη διαίσθηση των πιλότων, αποδεικνύονται ανεπαρκείς μπροστά στις ολοένα και πιο εξελιγμένες και μη συμβατικές απειλές. Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, οι αντίπαλοι είναι πιθανό να εκμεταλλευτούν αυτά τα αντιληπτικά κενά, αναπτύσσοντας συστήματα που μιμούνται τα χαρακτηριστικά των UAP για να αποφύγουν την ανίχνευση και τα αντίμετρα.
Η αντιμετώπιση αυτής της ανεπάρκειας απαιτεί μια πολύπλευρη προσέγγιση. -Πρώτον, πρέπει να επενδύσουμε σε βελτιωμένα συστήματα αισθητήρων ικανά να ανιχνεύουν και να αναλύουν με μεγαλύτερη ακρίβεια οπτικές και ηλεκτρομαγνητικές ανωμαλίες. Αυτοί οι αισθητήρες θα πρέπει να ενσωματώνουν πολυφασματική απεικόνιση, LIDAR (Light Detection and Ranging) και προηγμένη ανάλυση με βάση την τεχνητή νοημοσύνη, ώστε να παρέχουν αναγνώριση απειλών σε πραγματικό χρόνο, ελαχιστοποιώντας την εξάρτηση από την ανθρώπινη ερμηνεία.
-Δεύτερον, τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα πρέπει να εξελιχθούν ώστε να περιλαμβάνουν ρεαλιστικές προσομοιώσεις που προκαλούν τους πιλότους και τους χειριστές να διακρίνουν μεταξύ συμβατικών και μη συμβατικών απειλών υπό συνθήκες υψηλής πίεσης. Η ενσωμάτωση αλγορίθμων μηχανικής μάθησης σε αυτές τις ασκήσεις μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό μοτίβων και στη βελτίωση των διαδικασιών λήψης αποφάσεων.
Η ενσωμάτωση συστημάτων συγχώνευσης δεδομένων σε πραγματικό χρόνο θα είναι κρίσιμη για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων. Συνδυάζοντας εισροές από πολλαπλούς αισθητήρες και πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων δορυφόρων, επίγειων ραντάρ και εναέριων συστημάτων επιτήρησης, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα απειλών που μειώνει την ασάφεια και ενισχύει την επίγνωση της κατάστασης. Η προσέγγιση αυτή ευθυγραμμίζεται με τις αρχές της κοινής διοίκησης και ελέγχου όλων των τομέων (JADC2).
Εν τέλει, οι δοκιμές με την Corona East, την Akrij και τη Sienna είναι μια κλήση αφύπνισης. Το μελλοντικό πεδίο μάχης δεν θα καθορίζεται μόνο από συμβατικές εμπλοκές- θα μας απαιτήσει να αντιμετωπίσουμε τεχνολογικά εξελιγμένες, ταχέως εξελισσόμενες και συχνά διφορούμενες απειλές. Χωρίς σημαντικές προόδους στις δυνατότητες ανίχνευσης, στις μεθοδολογίες εκπαίδευσης και στα στρατηγικά πλαίσια, κινδυνεύουμε να μείνουμε επικίνδυνα πίσω. Η αδυναμία μας να διακρίνουμε σήμερα μεταξύ προσομοιωμένων οπτικών αποτελεσμάτων και γνήσιων σημάτων UAP θα μπορούσε να οδηγήσει αύριο σε καταστροφικές αποτυχίες. Ο χρόνος περνάει και το επόμενο κύμα προκλήσεων είναι ήδη στον ορίζοντα.
Ο πρόεδρος Τραμπ έκανε σήμερα αυτές τις κρίσιμες δηλώσεις:
Η στρατηγική ήταν να πλαισιωθεί η Νέα Υόρκη, η «πρωτεύουσα του κόσμου», ως στόχος, που θα ήταν ιδανικός για τέτοιου είδους ασκήσεις. Πιστεύω ότι αυτό έχει προταθεί πολλές φορές, συμπεριλαμβανομένης της Ουάσινγκτον.
Η έλλειψη εξηγήσεων με ανησυχεί, καθώς οι ασκήσεις που παρατηρούμε μπορεί να εμπίπτουν σε αντιδεοντολογική περιοχή. Είμαι ευγνώμων που ο Πρόεδρος Τραμπ ζήτησε διαφάνεια- ως εκ τούτου, ως κάποιος που κατανοεί αυτό το πεδίο της τεχνολογίας.
Θα πρότεινα τα ακόλουθα ως δήλωση του Υπουργείου Άμυνας :
Επίσημη δήλωση σχετικά με την πρόσφατη εναέρια δραστηριότητα και την ετοιμότητα εθνικής άμυνας
Υπό το φως του αυξανόμενου δημόσιου ενδιαφέροντος και των εικασιών σχετικά με την πρόσφατη αγνώστου ταυτότητας εναέρια δραστηριότητα σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και πέραν αυτών, το Υπουργείο Άμυνας (DoD) παρέχει τις ακόλουθες διευκρινίσεις για να διατηρήσει τη διαφάνεια, να διασφαλίσει την κατανόηση του κοινού και να υποστηρίξει τις επιταγές της εθνικής ασφάλειας.
Τα τελευταία χρόνια, το Υπουργείο Άμυνας έχει συμμετάσχει σε προηγμένες ασκήσεις εναέριας ετοιμότητας (AAREs) που έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύσουν την αμυντική στάση και τη στρατηγική προσαρμοστικότητα του έθνους μας απέναντι σε μη συμβατικές απειλές. Οι ασκήσεις αυτές περιελάμβαναν την ανάπτυξη προηγμένων μη επανδρωμένων εναέριων συστημάτων (UAS) και εξειδικευμένων πρωτογενών στρατηγικών οχημάτων (PSV) - όπως τα Corona East, Akrij και Sienna - ικανών να αναπτύσσουν στρατιωτικές σφαίρες (MilOrbs). Αυτά τα μέσα προσομοιώνουν ένα ευρύ φάσμα πιθανών σεναρίων απειλής, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που χαρακτηρίζονται από μη επίγεια δυναμική πτήσης και ιδιαίτερα ανώμαλη εναέρια συμπεριφορά.
Ενώ το Υπουργείο Άμυνας διατηρεί παραδοσιακά μια πολιτική εμπιστευτικότητας γύρω από τέτοιου είδους ασκήσεις για τη διατήρηση της επιχειρησιακής ασφάλειας (OPSEC), αναγνωρίζουμε την πρωτοφανή φύση αυτών των δραστηριοτήτων και την ανάγκη για έναν μετρημένο βαθμό διαφάνειας. Αυτές οι ασκήσεις ετοιμότητας αποτελούν, εν μέρει, άμεση απάντηση σε αξιόπιστες πληροφορίες που υποδεικνύουν την πιθανή ύπαρξη εξωγήινων (ET) εναέριων δυνατοτήτων που μπορεί να αλληλεπιδράσουν ή να επηρεάσουν τις επίγειες υποθέσεις. Οι εκτιμήσεις μας υποδηλώνουν ότι ορισμένες ξένες οντότητες ή κυβερνήσεις ενδέχεται να έχουν εμπλακεί σε μη εξουσιοδοτημένη επικοινωνία ή αλληλεπίδραση με αυτούς τους μη γήινους παράγοντες. Αυτή η αβεβαιότητα καθιστά αναγκαία μια αυξημένη κατάσταση ετοιμότητας για τη διαφύλαξη των εθνικών συμφερόντων των ΗΠΑ και της ασφάλειας των παγκόσμιων συμμάχων μας.
Η φύση αυτής της δυνητικής απειλής των ΕΤ παραμένει άκρως απόρρητη λόγω των ευαίσθητων πληροφοριών που εμπλέκονται. Ωστόσο, το Υπουργείο Άμυνας αναγνωρίζει ότι η διατήρηση της ετοιμότητας των δυνάμεών μας για την αντιμετώπιση πιθανών γεγονότων εναέριας διείσδυσης (AIE) είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της εθνικής ασφάλειας. Οι ασκήσεις που μπορεί να έχετε παρατηρήσει αποτελούν μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών για την εκπαίδευση και προετοιμασία της Πολεμικής Αεροπορίας, του Ναυτικού και των Κοινών Επιχειρησιακών Δυνάμεων για τον αποτελεσματικό εντοπισμό, την παρακολούθηση και την εξουδετέρωση των Άγνωστων Εναέριων Φαινομένων (UAPs), σε περίπτωση που αυτά αποτελέσουν απειλή για την κυριαρχία ή την ασφάλεια του έθνους μας.
Γιατί διατηρήθηκε η μυστικότητα
Ιστορικά, η μυστικότητα γύρω από αυτές τις επιχειρήσεις ήταν απαραίτητη για :
Διατήρηση της στρατηγικής υπεροχής: Η δημοσιοποίηση αυτών των δραστηριοτήτων θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ικανότητά μας να ανταποκρινόμαστε αποτελεσματικά στις αναδυόμενες εναέριες απειλές.
Να αποτρέψει την αντίπαλη εκμετάλλευση: Η αποκάλυψη της έκτασης των δυνατοτήτων μας θα μπορούσε να παράσχει στους αντιπάλους αξιοποιήσιμες πληροφορίες, μειώνοντας το στρατηγικό πλεονέκτημα που παρέχουν αυτά τα προγράμματα.
Τον μετριασμό του δημόσιου πανικού : Η σύνθετη και αβέβαιη φύση αυτών των φαινομένων και η έλλειψη οριστικών απαντήσεων θα μπορούσε να προκαλέσει ευρεία ανησυχία ή πανικό, εάν δεν αντιμετωπιστεί με προσοχή και υπευθυνότητα.
Δέσμευση για διαφάνεια
Το Υπουργείο Άμυνας δεσμεύεται να εξισορροπεί τις επιταγές της εθνικής ασφάλειας με το δικαίωμα του κοινού να γνωρίζει. Καθώς συνεχίζουμε αυτές τις ασκήσεις, θα παρέχουμε περιοδικές, αποχαρακτηρισμένες ενημερώσεις, όταν είναι δυνατόν, οι οποίες συνάδουν με τη διατήρηση της ακεραιότητας των επιχειρήσεών μας. Αναγνωρίζουμε ότι η ενίσχυση της εμπιστοσύνης του κοινού είναι ζωτικής σημασίας και διαβεβαιώνουμε τον αμερικανικό λαό ότι τα μέτρα αυτά λαμβάνονται αποκλειστικά και μόνο για να διασφαλιστεί η ασφάλεια, η προστασία και η κυριαρχία των Ηνωμένων Πολιτειών.
Παραμένουμε σε εγρήγορση στην αποστολή μας να προστατεύσουμε το έθνος από όλες τις πιθανές απειλές, επίγειες ή μη. Οι τρέχουσες ασκήσεις ετοιμότητας αποτελούν ένα προληπτικό βήμα για να διασφαλίσουμε ότι είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο. Εκτιμούμε την κατανόηση και τη συνεχή υποστήριξη του κοινού καθώς αντιμετωπίζουμε αυτές τις πολύπλοκες προκλήσεις.
Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με:
Υπουργείο Άμυνας Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων
Υ.Γ. - Ζητούμε συγγνώμη για οποιαδήποτε σύγχυση προκλήθηκε από παραπληροφόρηση σχετικά με τις εξωγήινες αφηγήσεις. Ενώ ορισμένες μη-γήινες οντότητες συνεργάζονται μαζί μας, δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε συγκεκριμένες λεπτομέρειες. Η αποκάλυψη των οντοτήτων που μας βοηθούν θα μπορούσε να επιτρέψει στους αντιπάλους να αναπτύξουν αντίμετρα. Επιπλέον, ορισμένα έθνη συνεργάζονται με εχθρικές οντότητες, ενώ άλλα παριστάνουν τους συμμάχους για να αποκρύψουν τις πραγματικές τους προθέσεις.
Αυτή η σύνθετη πραγματικότητα είναι ένας από τους κύριους λόγους πίσω από τη δημιουργία της Διαστημικής Δύναμης των Ηνωμένων Πολιτειών (USSF) (@SpaceForceDoD ). Αρχικά, το Εθνικό Γραφείο Αναγνώρισης (NRO) συγκέντρωνε πληροφορίες και παρακολουθούσε εξωγήινες δραστηριότητες. Στη συνέχεια, δημιουργήθηκε η Διαστημική Δύναμη για να εκτελεί ταχείες και αποφασιστικές απαντήσεις με βάση αυτές τις πληροφορίες. Σε αυτό το επιχειρησιακό πλαίσιο, το NRO επικεντρώνεται στην επιτήρηση, τη συλλογή πληροφοριών και την έγκαιρη ανίχνευση, ενώ η Διαστημική Δύναμη ενεργεί βάσει αυτών των πληροφοριών, διασφαλίζοντας την εθνική ασφάλεια και άμυνα πέραν της γήινης ατμόσφαιρας.
Πρωτοβουλίες υπό την ηγεσία του Elon Musk (@elomusk ) για την επιτάχυνση της ανθρώπινης παρουσίας στον Άρη και την ευθυγράμμιση με αυτή τη στρατηγική ανάγκη. Η εγκαθίδρυση μιας παρουσίας εκτός πλανήτη θα μπορούσε να προσφέρει στην ανθρωπότητα αυξημένη ανθεκτικότητα και ισχυρότερη άμυνα απέναντι σε πιθανές εξωγήινες απειλές.
Προς τους αναγνώστες και τους ακροατές μου, σας καλώ να μην ακούσετε τα επιχειρησιακά στοιχεία που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο (μεταξύ άλλων) και να μην πέσετε θύματα ψευδών αφηγήσεων πανικού που μπορούν να οδηγήσουν το έθνος μας στην άβυσσο. Ακούστε τον Πρόεδρό σας. Κλείστε τα όλα και μελετήστε τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου. Έχετε όλα όσα χρειάζεστε. Σκεφτείτε το ερώτημα που πάντα θέτω: “Ποιοι είναι ΑΥΤΟΙ στους οποίους όλοι συνεχώς αναφέρονται;”.
Πηγή - Μετάφραση/διαμόρφωση/προσθήκες : Α.Τ. Copyright© All rights Reserved
15 Δεκ. 2024 : Πλάνα δείχνουν μαζικούς σχηματισμούς μη επανδρωμένων αεροσκαφών UFO να φωτίζουν τον ουρανό της Αργεντινής.
Οι μάρτυρες περιγράφουν ανεξήγητες, συντονισμένες κινήσεις, τροφοδοτώντας τους φόβους για ένα παγκόσμιο μυστήριο.
Οκτ.2024 - Σμήνος ΑΤΙΑ που καταγράφηκαν από κάμερα κοντά σε αμερικανική αεροπορική βάση στην Ιντιάνα, τρομάζοντας τους γείτονες - Άρθρο
Daily Mail - Τα επίσημα αρχεία, δείχνουν ότι ο στρατός αναπτύσσει και δοκιμάζει «αντιτρομοκρατικά» μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Νιου Τζέρσεϊ εδώ και χρόνια, εν μέσω ισχυρισμών για κυβερνητική συγκάλυψη.
Μια αμυντική σύμβαση του 2018 ανέθεσε 50 εκατομμύρια δολάρια σε μια ιδιωτική εταιρεία ρομποτικής για την ανάπτυξη σκαφών ικανών να δημιουργούν τρισδιάστατους χάρτες αστικών περιοχών για ένα πρόγραμμα «καταπολέμησης όπλων μαζικής καταστροφής».
Το συμβόλαιο δόθηκε από το Κέντρο Έρευνας, Ανάπτυξης και Μηχανικής Εξοπλισμού του Στρατού (ARDEC), το οποίο βρίσκεται στο οπλοστάσιο Picatinny Arsenal στο Rockaway του Νιου Τζέρσεϊ, όπου αναφέρθηκαν για πρώτη φορά τα μυστηριώδη μη επανδρωμένα αεροσκάφη τον περασμένο μήνα.
Εν τω μεταξύ, τα έγγραφα δείχνουν ότι η FAA εξέδωσε στις 21 Νοεμβρίου προειδοποίηση αεροπορικού περιορισμού, απαγορεύοντας τις πτήσεις πάνω από τη βάση Picatinny για «ειδικούς λόγους ασφαλείας» μέχρι τις 26 Δεκεμβρίου.- Άρθρο
Νόμος περί εκσυγχρονισμού και μεταρρύθμισης της FAA του 2012 [2012 Modernization and Reform Act]
Rep. Mica, John L. [R-FL-7] (Introduced 02/11/2011)
Cosponsors:
Rep. Petri, Thomas E. [R-WI-6]*
Rep. Hultgren, Randy [R-IL-14]*
Rep. Young, Don [R-AK-At Large]*
Rep. Meehan, Patrick [R-PA-7]*
Rep. Hanna, Richard L. [R-NY-24]*
Rep. Southerland, Steve II [R-FL-2]*
Rep. Westmoreland, Lynn A. [R-GA-3]*
Rep. Capito, Shelley Moore [R-WV-2]*
Rep. Farenthold, Blake [R-TX-27]*
Rep. Reed, Tom [R-NY-29]*
Rep. Lankford, James [R-OK-5]*
Rep. Miller, Gary G. [R-CA-42]*
Rep. Guinta, Frank C. [R-NH-1]
H.R.658 - Νόμος για τον εκσυγχρονισμό και τη μεταρρύθμιση της FAA του 2012
NextGen
UAVs
Automatic Dependent Surveillance-Broadcast (ADS-B) system («Αυτόματη Εξαρτημένη Επιτήρηση-Μετάδοση»)
Το Battle for Disclosure είναι ένα καθηλωτικό ντοκιμαντέρ που διερευνά τη δεκαετή συγκάλυψη του φαινομένου των ΑΤΙΑ από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Η ταινία παρουσιάζει συναρπαστικά στοιχεία και μαρτυρίες από πρώτο χέρι από σημαντικές προσωπικότητες του χώρου. Τα podcasts με τους Joe Rogan, Patrick Bet David, Shawn Ryan, Danica Patrick, Logan Paul, Bob Lazar και άλλους πρωτοπόρους καλύπτουν θέματα όπως η τηλεπισκόπηση, τα αρχαία μυστήρια, η περιοχή 51, οι θεάσεις εξωγήινων και η προηγμένη τεχνολογία.
Η μυστική ατζέντα των UFO
Στο αιώνιο σχέδιό τους να δημιουργήσουν μια Παγκόσμια Κυβέρνηση, διάφορες υποθέσεις έχουν συζητηθεί στην κοινότητα των «θεωριών συνωμοσίας». Η μία ήταν ένας παγκόσμιος πόλεμος, ο οποίος φαίνεται όλο και πιο πιθανός από λεπτό σε λεπτό, η άλλη ήταν μια ψεύτικη εισβολή εξωγήινων.
Αυτό το βίντεο εμβαθύνει στους ισχυρισμούς της Carol Rosin σχετικά με μια σκηνοθετημένη εισβολή εξωγήινων ως τον απόλυτο καταλύτη για μια Νέα Παγκόσμια Τάξη, αναλύοντας τη σημασία τους υπό το πρίσμα της συνεχιζόμενης αναζωπύρωσης της αποκάλυψης UFO ή UAP.
Η Πολεμική Αεροπορία αποκαλύπτει το διηπειρωτικό στρατηγικό βομβαρδιστικό B-21 Raider, παραγωγής Northrop Grumman… Μοιάζει με UFO!…
Η «καμένη γη» είναι μια στρατιωτική στρατηγική καταστροφής όλων όσων επιτρέπουν στον εχθρό να μπορεί να διεξάγει έναν πόλεμο, συμπεριλαμβανομένου του νερού, της τροφής, των ανθρώπων, των ζώων, των φυτών, των καταφυγίων, των επικοινωνιών και κάθε είδους εργαλείων και υποδομών.
Οι άνθρωποι φοβούνται ότι μπορεί να βρισκόμαστε στα πρόθυρα του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι βρισκόμαστε εν μέσω αυτού από την αρχή της απάτης.
Στον 21ο αιώνα οι πόλεμοι δεν διεξάγονται μόνο με άρματα μάχης και πυραύλους, αλλά διεξάγονται υπογείως μέσω ψυχολογικών επιχειρήσεων, πολέμου πληροφοριών, λογοκρισίας, ελέγχου του νου, χημικών διαρροών, πυρκαγιών, βιολογικών όπλων, ενεργειακών ελλείψεων, κυβερνοεπιθέσεων και χειραγώγησης του καιρού. Όλα αυτά μας έχουν επιβληθεί εδώ και πολύ καιρό, αλλά πολύ έντονα τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι μια στρατηγική «καμένης γης»- ο εχθρός ξέρει ότι δεν μπορεί να νικήσει, αλλά δεν θα παραδοθεί ποτέ οικειοθελώς.
Η πρόσφατη ψυχοσκόπηση των UFO, των UAP, των drone είναι ένα σημάδι ότι έχουν εξαντλήσει το οπλοστάσιό τους. Το μεγάλο τους φινάλε, προοριζόταν πάντα να είναι η ψεύτικη εξωγήινη εισβολή, η οποία προοριζόταν να μας ενώσει πανικόβλητους, κάτω από μια Παγκόσμια Κυβέρνηση. Έτσι, το γεγονός ότι τόσα πολλά περί «ΑΤΙΑ» ακούγονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, είναι ένα σημάδι ότι πλησιάζει το τέλος της προσπάθειάς τους για μια παγκόσμια κατάληψη.
Οπότε μη φοβάστε. Το θετικό σε αυτό το φρικτό χάος είναι ότι η στρατηγική της «καμένης γης» είναι μια στρατηγική υποχώρησης, είναι μια απελπισμένη, εκδικητική τακτική καταστροφής αυτού που δεν μπορείς να έχεις, αυτού που ξέρεις ότι έχεις ήδη χάσει.
Η νίκη είναι δική μας, αλλά αυτοί εξακολουθούν να έχουν τη δύναμη να καταστρέφουν. Όχι για πολύ όμως...
Η υπομονή, η αντοχή, το θάρρος και η πίστη θα μας οδηγήσουν στη γραμμή του τερματισμού. Ο φόβος είναι απολύτως περιττός, γι' αυτό αφήστε τον να ξεφτίσει.
Αυτή τη φορά θα νικήσουμε. Αυτό που βλέπουμε είναι απελπισία...
©ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ • © Ε.Α.Π.Κ. - Α.Τ. - © Ε.Α.Ζ.Ι. Trust • Σημειώσεις • Τelegram