ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ... η νέα προδοσία κατ' εντολή των Γερμανών και των Αμερικανοσιωνιστών.
Οι συνεχείς συνομιλίες για την συνταγματική ονομασία του "κράτους των Σκοπίων" και οι συχνές φανφάρες, που ακούγονται από τους αντιπροσώπους των ελληνικών κομμάτων, οδηγούν εσκεμμένα τη συζήτηση για το "πρόβλημα των Σκοπίων " σε λάθος κατεύθυνση. Η οποιαδήποτε συζήτηση για την ονομασία των "βορείων γειτόνων και φίλων μας" είναι εκ του πονηρού και ταυτόχρονα άσχετη με το πραγματικό πρόβλημα, στο οποίο σχεδόν κανείς Έλληνας πολιτικός δεν τολμά να αναφερθεί και αν κάποτε κάποιος απ' αυτούς ξεχαστεί και πεί την αλήθεια, τότε οι Γερμανοί και οι Αμερικανοσιωνιστές του "βουλώνουν" αμέσως το στόμα (Α. Τσίπρας στην ΔΕΘ το Σεπτέμβριο του 2012).
Στο σύνταγμα της FYROM έχουν ενσωματωθεί οι αποφάσεις της "Αντιφασιστικής Συνέλευσης Λαϊκής Απελευθέρωσης της Μακεδονίας" και μάλιστα στο προοίμιό του:
Στηριζόμενη στην ιστορική, πολιτιστική, πνευματική και κρατική κληρονομιά του μακεδονικού λαού και στον μακραίωνα αγώνα του για εθνική και κοινωνική ελευθερία, καθώς και για τη δημιουργία του δικού του κράτους και ιδίως στις κρατικο-νομικές παραδόσεις της Δημοκρατίας του Κρουσόβου και στις ιστορικές αποφάσεις της Αντιφασιστικής Συνέλευσης Λαϊκής Απελευθέρωσης της Μακεδονίας ...η Βουλή της Δημοκρατίας της Μακεδονίας υιοθετεί το Σύνταγμα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας.
Τι είναι τελικά όμως αυτές οι ιστορικές αποφάσεις της Αντιφασιστικής Συνέλευσης Λαϊκής Απελευθέρωσης της Μακεδονίας ή "Antifasisticko Sobranie na Narodnoto Osloboduvanje na Makedonija "όπως είναι στα σλάβικα ?
Ας δούμε τι ειπώθηκε τότε και ώστε να καταλάβουμε ΣΗΜΕΡΑ ότι οι επεκτατικές βλέψεις των Σλαβομακεδονιστών τηρούνται πιστά και αμετάκλητα 69 χρόνια τώρα.
Στις 2 Αυγούστου 1944, κατά την πρώτη σύνοδο του Αντιφασιστικού Συμβουλίου Λαϊκής Απελευθέρωσης της Μακεδονίας (ASNOM), που είχαν συστήσει οι παρτιζάνοι, διακηρύχθηκε η ίδρυση της «Λαϊκής Δημοκρατίας της Μακεδονίας» (ΛΔΜ). Τόσο στην ιδρυτική διακήρυξη του ASNOM όσο και σε άλλα κείμενα και δημόσιες δηλώσεις μελών του Συμβουλίου το αλυτρωτικό πνεύμα εκδηλωνόταν έντονα. Η συνένωση όλων των τμημάτων της Μακεδονίας προβαλλόταν ως ο «δίκαιος και σταθερός» πόθος του νεόκοπου τμήματος της γιουγκοσλαβικής ομοσπονδίας.
Για την επίτευξη του στόχου αυτού τα ίδια αυτά κείμενα ρητά επιφύλασσαν στα Σκόπια το ρόλο «μακεδόνικου Πεδεμοντίου»
ΠΡΩΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΑΪΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ASNOM) ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ
2 Αυγούστου 1944
Αυτή την ιστορική ημέρα, την ημέρα του Προφήτη Ηλία (Ilinden) του 1944, μοιραία για την εξέλιξη του μακεδόνικου λαού, για πρώτη φορά στην ιστορία του λαού μας συνεκλήθη ένα εθνικό συμβούλιο, το ASNOM, ως σύμβολο εθνικής χειραφέτησης και ανακήρυξης μακεδόνικου κράτους για πρώτη φορά στην ιστορία από την εποχή του Σαμουήλ, αποτελώντας κορυφαία και αποφασιστική καμπή στην ιστορία του λαού μας, σημαδεύοντας την απαρχή μιας νέας εποχής, μιας εποχής δημιουργικής εργασίας, εθνικής ζωής, μιας εποχής προόδου. Αυτήν την ιερή ιστορική στιγμή οφείλουμε να διακηρύξουμε ότι για αιώνες ο μακεδόνικος λαός πολεμά σκληρά και καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες με σκοπό τη χειραφέτηση ολόκληρου του μακεδόνικου έθνους μέσα σ' ένα ελεύθερο μακεδόνικο κράτος. Αυτή τη στιγμή, όταν όλες οι αγωνιζόμενες δυνάμεις στη Μακεδονία έχουν ριχτεί στη μάχη ενάντια στους φασίστες κατακτητές, καλούμε και τα άλλα δύο τμήματα του μακεδόνικου λαού να πάρουν μέρος στο μεγάλο αντιφασιστικό μέτωπο, αφού αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να κερδίσουμε το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και το πέρασμα που οδηγεί στην ένωση ολόκληρου του μακεδόνικου έθνους σε μια ελεύθερη κοινότητα των χειραφετημένων λαών της Γιουγκοσλαβίας. Το αγωνιζόμενο Πεδεμόντιο της Μακεδονίας έχει με πάθος διακηρύξει ότι θα προσφέρει κάθε βοήθεια και δεν θα φεισθεί θυσιών για την απελευθέρωση και των άλλων δύο τμημάτων του έθνους μας και για την τελειωτική ένωση ολόκληρου του μακεδόνικου λαού. Όταν γνωρίζουμε ότι το αγωνιζόμενο Πεδεμόντιο της Μακεδονίας αποτελεί τμήμα της Γιουγκοσλαβίας του Τίτο, τότε φαίνεται καθαρά πόσο μεγάλη μπορεί να είναι η υποστήριξη που διαθέτουμε και πόσο σταθερή είναι η επιθυμία μας για την ένωση ολόκληρου του έθνους μας.
[The University of 'Cyril and Methodius', Faculty of Philosophy and History, Documents on the Struggle of the Macedonian People for Independence and a Nation-State, Documents, vol. 2, p. 607, Skopje 1985]
ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ TOY ASNOM ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
2 Αυγούστου 1944
Έχοντας υπόψη τα προαιώνια ιδανικά του λαού της Μακεδονίας, το πρώτο Μακεδονικό Εθνικό Συμβούλιο διακηρύσσει σε ολόκληρο τον κόσμο το δίκαιο και σταθερό του πόθο για την ενοποίηση όλου του μακεδονικού λαού στη βάση του δικαιώματος για αυτοδιάθεση. Αυτό θα έθετε ένα τέλος στην καταπίεση του λαού της Μακεδονίας σε όλα τα τμήματα της και θα δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για γνήσια αλληλεγγύη και ειρήνη μεταξύ των βαλκανικών λαών.
[The University of 'Cyril and Methodius', Faculty of Philosophy and History, Documents on the Struggle of the Macedonian People for Independence and a Nation-State, Documents, vol. 2, p. 635, Skopje 1985]
Στο σύνταγμα των Σκοπίων, που ψηφίστηκε από την τοπική Βουλή στις 17 Νοεμβρίου 1991 και αναθεωρήθηκε στις 01.01.1992 , έχουν ενσωματωθεί επιπλέον τα εξης άρθρα:
(1) Η Δημοκρατία νοιάζεται για τη θέση και τα δικαιώματα των ανθρώπων που ανήκουν στον μακεδονικό λαό στις γειτονικές χώρες αλλά και των ξενιτεμένων μακεδόνων, βοηθά στην πολιτισμική εξέλιξή τους και προωθεί δεσμούς με αυτούς. Κάνοντας αυτά, η Δημοκρατία δεν πρόκειται να ανακατευτεί στα δικαιώματα άλλων κρατών στα εσωτερικά ζητήματα ζητήματά τους.
(2) Η Δημοκρατία νοιάζεται για τα πολιτισμικά, οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών της Δημοκρατίας στο εξωτερικό
Στις 13 Σεπτεμβρίου 1995 υπήρξε μια ενδιάμεση συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των Σκοπίων, όπου συμφωνήθηκε η άμεση αναθεώρηση του σκοπιανού συντάγματος και η διαγραφή όλων των άρθρων με αλυτρωτικό χαρακτήρα και ύφος. Μέχρι τη σημερινή ημέρα όμως δεν έχει αλλάξει ούτε μία λέξη ακόμη στο σκοπιανό σύνταγμα και ... ούτε αυτό πρόκειται να αλλάξει.
Όταν η Ελλάδα αναγκάζεται να συνομιλεί για τη συνταγματική ονομασία της "Δημοκρατίας των Σκοπίων" πάνω στις προτάσεις που κάνει η "διαιτησία" Νίμιτς για λογαριασμό του διεθνούς Αμερικανοσιωνισμού και να αποφασίσει υπό το καθεστώς της γερμανικής κατοχής, τότε υποχρεώνεται να αναγνωρίσει ταυτόχρονα και το σκοπιανό σύνταγμα "ώς έχει", άρα και το δικαιωμα των σκοπιανών να "απελευθερώσουν" αργότερα την Μακεδονία και να ορίσουν την Θεσσαλονίκη ως πρωτεύουσα του κράτους τους.
Η Νέα Φιλική Εταιρεία προτείνει την αναγνώρηση του κράτους των Σκοπίων κάτω από τις εξής προϋποθέσεις:
1. Αναθεώρηση του σκοπιανού συντάγματος και διαγραφή όλων των άρθρων του με επεκτατικό ύφος.
2. Έμπρακτες εγγυήσεις των διεθνών Οργανισμών προς την Ελλάδα για την περίπτωση που το αναγνωρισμένο πλέον κράτος των Σκοπίων επανέλθει πάλι στις αλυτρωτικές του βλέψεις και επιδιώξεις.
3. Ονομασία με βάση κάποιον τοπικό χαρακτηρισμό του κράτους όπως "Δημοκρατία του Βαρδάρη" ή "Δημοκρατία των Σκοπίων" κλπ..
4. Απαγόρευση της χρήσης των Ελληνικών όρων, συμβόλων και ονομασιών από το "σκοπιανό κράτος".
Μια κατεχόμενη χώρα, όπως είναι σήμερα η πατρίδα μας, δεν είναι σε θέση να διαπραγματευτεί πόσο μάλλον να υπογράψει διακρατικές συμφωνίες
Μία συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των Σκοπίων μπορεί να επέλθει μόνο μέσω των απ' ευθείας διμερών συνομιλιών και με βάση τους διεθνείς κανόνες του αλληλοσεβασμού και της ειρηνικής γειτνίασης που διέπουν τις σχέσεις των κρατών.
Η απαρχή των συνομιλιών με το κράτος των Σκοπίων προϋποθέτει ότι οι βόρειοι γείτονες μας έχουν συμμορφώσει την εξωτερική πολιτική τους με το διεθνές δίκαιο και τους κανόνες συνυπάρξεως των λαών. Ο άμεσος αποκλεισμός των κοινών συνόρων μας και ο τερματισμός των διευκολύνσεων που παρέχονται από ελληνικής πλευράς προς τους "σκοπιανούς γείτονες" μας στην διακίνηση των αγαθών τους και στην εξυπηρέτηση των συναλλαγών τους μέσω των ελληνικών λιμένων και ειδικά αυτού της Θεσσαλονίκης για ένα εύλογο χρονικό διάστημα και μάλιστα έως ότου το κράτος των Σκοπίων "μάθει" να σέβεται την Ελλάδα, τον λαό της και την ιστορία της είναι υπό τις σημερινές συνθήκες αυτονόητο και επιβεβλημένο.
Ένα Ελληνικό ΝΑΙ τώρα, στην αναγνώριση του κράτους των Σκοπίων, με βάση και μόνο την επιλογή του ονόματος ... αποτελεί ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ και εξυπηρετεί μόνο τα σχέδια των γερμανικών δυνάμεων κατοχής και των αμερικανοσιωνιστών που θέλουν την πατρίδα μας διαμελισμένη.
Νέα Φιλική Εταιρεία