Ασυνείδητοι χωρίς ίχνος ντροπής,στην υπηρεσία των σιωνιστών τοκογλύφων. Ήδη, στο e-auction έχουν ήδη αναρτηθεί 7 2 .4 5 5 fast track πλειστηριασμοί οι ο�
Κάποτε η Ελλάδα προφύλασσε, φρόντιζε και σεβόταν τους αδύναμους. Όχι πλέον...Με ΜΗ βιώσιμο ΠΑΡΑΝΟΜΟ και ΕΠΟΝΕΊΔΙΣΤΟ εξωτερικό χρέος, ξεπουλιέται fast track η ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων,σε καιρό ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΟΥ γενικού lock-down αγοράς και εργασίας, για να "σωθούν" για μιά ακόμα φορά οι "αγορές", δηλαδή τράπεζες και τοκογλύφοι.
Πηγή - Διαμόρφωση : Α.Τ.
Όταν η κυβέρνηση πανηγυρίζει ότι έφερε στην Ελλάδα 72 δισεκ. δεν αντικατοπτρίζει την αλήθεια.
Από τον προϋπολογισμό της ΕΕ 2021 με 2027 ο οποιοσδήποτε θα έπαιρνε χρήματα.
Η Ελλάδα σε διάστημα 7 ετών θα πάρει από τον προϋπολογισμό της ΕΕ περίπου 40 δισεκ. ευρώ ή 5,7 δισεκ. σε ετήσια βάση.
Το χρέος του ελληνικού δημοσίου με όρους κεντρικής διοίκησης θα φθάσει στα 370 δισεκ. και της γενικής κυβέρνησης στα 340 δισεκ.
Το βασικό πρόβλημα για την Ελλάδα είναι ότι ενώ μπορεί να αυξομειώνει τα repos, πως θα συμπεριφερθεί όταν θα λαμβάνει δάνεια 5,8 δισεκ. ετησίως που αυξάνουν το χρέος και την ίδια στιγμή θα βγαίνει στις αγορές;
Η Ελλάδα δανειζόταν κάθε χρόνο 7-8 δισεκ. ευρώ και το πρόβλημα που ανακύπτει είναι ότι το χρέος σε ετήσια βάση θα αυξάνεται 5,7 δισεκ. από το σκέλος των δανείων του ταμείου Ανάκαμψης.Τα περιθώρια για έξοδο στις αγορές θα είναι περιορισμένα εάν η Ελλάδα δεν θέλει να αυξήσει σημαντικά το χρέος.
Η Ελλάδα θα λαμβάνει 15-17 δισεκ. ετησίως έως το 2023 και εν συνεχεία μόνο 5,7 δισεκ. ετησίως. Το χρέος θα αυξηθεί, θα αποπληρωθούν τα δάνεια του ΔΝΤ και εν συνεχεία δεν υπάρχουν πολλές επιλογές.
Το ελληνικό χρέος θα βρεθεί στο τέλος του 2020 σε επίπεδα χειρότερα της κρίσης χρέους.
Λόγω των πλασματικών επιτοκίων από την ΕΚΤ και του Προγράμματος Πανδημίας η Ελλάδα έχει καταφέρει να διαθέτει εξωπραγματικά επιτόκια που δεν συνάδουν με την πραγματική οικονομική κατάσταση της χώρας.
Αυτή η πλασματική ευφορία κάποια στιγμή θα τελειώσει και το ρυθμισμένο με τους δανειστές χρέος θα αποδειχθεί ότι είναι πάλι διάτρητο.
Η βιωσιμότητα του χρέους θα επανέλθει στο τραπέζι και στην ειδησεογραφία όχι άμεσα αλλά είναι ψευδαίσθηση ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο ενώ βρίσκεται σε επίπεδα προ του PSI+ προ του κουρέματος των ομολογιούχων.
ΓΡΑΦΑΜΕ τον ΙΟΥΝΙΟ :
Εγκλωβισμένοι στην ανεργία. Ένα τρελοκομείο προκείμενου να ολοκληρώσουν τα καθάρματα το "έργο" τους ...
Δεν είναι μυστικό ότι στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών έχουν αναθεωρήσει επί τα χείρω τις αρχικές εκτιμήσεις για περιορισμένη ύφεση, ωστόσο το ΔΝΤ με βάση τα έως τώρα δεδομένα θεωρεί ότι η Ελλάδα θα πληγεί περισσότερο απ’ όλες τις χώρες στην Ευρωζώνη!
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις ομάδες εργασίας, που έχουν στηθεί από το ξέσπασμα της κρίσης στο υπουργείο Οικονομικών, έχουν επεξεργαστεί ακραία σενάρια με ύφεση σε διψήφια ποσοστά. Όμως, το ΔΝΤ, στην επικαιροποιημένη Έκθεση του για την Παγκόσμια Οικονομία (World Economic Outlook), υπολογίζει ότι με το βασικό του σενάριο, δηλαδή τις καλύτερες παραδοχές, η ύφεση στην Ελλάδα θα φτάσει στο 10%! Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό ύφεσης στην Ευρωζώνη, η οποία επίσης θα βυθιστεί στο -7,5% κι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, αν λάβει κανείς υπόψιν ότι μόνο το Σαν Μαρίνο (-12,2%) και το Μακάο (-29,6%) εκτιμάται ότι θα βρεθούν σε χειρότερη θέση!
Πρόκειται, άραγε, για μια ακόμα «μαύρη» πρόβλεψη του ΔΝΤ, που χαρακτηρίζεται από υπερβολή στις εκτιμήσεις του, ανάλογες με αυτές των πρόσφατων χρόνων; Δυστυχώς, εκθέσεις κι άλλων διεθνών Οργανισμών κι επενδυτικών τραπεζών καταλήγουν σε ανάλογα ή και δυσμενέστερα σενάρια για την ελληνική οικονομία, όχι επειδή πρόκειται για μια βαθιά «τραυματισμένη» οικονομία, αλλά επειδή εξαρτάται ως επί το πλείστον από τον Τουρισμό και την κατανάλωση, που βιώνουν πρωτόγνωρες καταστάσεις. Όσο για τις εξαγωγές, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση δεδομένων των συνθηκών και είναι ενδεικτικό ότι το Ταμείο προβλέπει επιδείνωση του Ισοζυγίου Πληρωμών (-6,5% από -2,1% το 2019) ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ