Παρατηρητής εκλογών της Ιρλανδίας λέει ότι στο τμήμα του έχουν δοθεί " ασφαλείς δίαυλοι" σε μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας.
Υποτίθεται ότι θα ασχοληθεί με τα θέματα μετά από συνάντηση μαζί τους για να συζητήσουν πώς αντιμετωπίζουν την "παραπληροφόρηση".
Περισσότερη τρομολαγνεία που σχετίζεται με τις εκλογές (αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη) - και ακόμη μια προσπάθεια να επιβληθεί περισσότερη λογοκρισία με βάση αυτόν τον φόβο.
Αυτή τη φορά, στην Ιρλανδία, όπου ο επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής της χώρας, Art O'Leary, είχε συνάντηση με τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας για να συζητήσουν πώς χειρίζονται οτιδήποτε χαρακτηρίζεται ως παραπληροφόρηση. Και ο O'Leary βγήκε από τη συνάντηση ικανοποιημένος, στην πραγματικότητα - "πολύ χαρούμενος".
Λες και η σκανδαλώδης συμπαιγνία μεταξύ της κυβέρνησης και της Μεγάλης Τεχνολογίας δεν ήταν μεγάλο θέμα στις ΗΠΑ (έχοντας φτάσει μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο) - στην Ευρώπη, ένας ρυθμιστής δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να ανακοινώσει ότι υπάρχουν πλέον "ασφαλείς δίαυλοι" μεταξύ των τεχνολογικών κολοσσών και της επιτροπής του.
Είτε από αλαζονεία είτε από άγνοια, ο O'Leary αποκάλυψε ότι άκουσε υποσχέσεις από τις Google, Meta, TikTok, X κ.λπ. - ότι οι αλγόριθμοι μπορούν να "επαναρυθμιστούν" για την αντιμετώπιση της "παραπληροφόρησης".
Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας "επαναφοράς", είναι απολύτως προβλέψιμο : οι αναρτήσεις είτε δεν θα εμφανίζονται στο χρονολόγιο των χρηστών, είτε θα απορριφθούν - με τα λόγια του ίδιου του O'Leary, θα εμφανίζονται "τόσο χαμηλά ώστε να είναι μη αναγνώσιμα".
Και αυτό, απλά αν υπάρχει κάτι για το οποίο η Big Tech "δεν είναι ξεκάθαρη για το αν κάποιο θέμα διερευνήθηκε για παραπληροφόρηση και παραπληροφόρηση".
Τι ακριβώς είχε στο μυαλό του με τον όρο "μη αναγνώσιμα" είναι το μυστικό του O'Leary, αλλά συνέχισε να εκφράζει την ανησυχία του για τους κρατικούς φορείς και αυτούς που δεν είναι κρατικοί φορείς - τους ενοχλητικούς πολίτες που έχουν ή νομίζουν ότι έχουν το δικαίωμα να λένε τη γνώμη τους στο διαδίκτυο...
Και αν αυτό δεν είναι της αρεσκείας της κυβέρνησης, τότε ο O'Leary έχει έναν απαξιωτικό τρόπο να μιλάει γι' αυτούς: πρέπει να αναρτούν "στις 12 το βράδυ μετά από μερικά μπουκάλια μπύρας, ενδεχομένως και μερικά μπουκάλια κρασί".
Αλλά κατά τη διάρκεια των (κατά πάσα πιθανότητα ημερήσιων, αν και ποτέ δεν ξέρεις με τις σκοτεινές υποθέσεις) συναντήσεων με τους εκπροσώπους της Big Tech ήταν προφανώς αρκετά νηφάλιοι, και εξυπηρετικοί.
"Έμεινα ευχαριστημένος από τη στάση και τον σεβασμό που έδειξαν σε εμάς και στη διαδικασία στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης", δήλωσε ο πρόεδρος της ιρλανδικής εκλογικής επιτροπής : "Αυτές δεν είναι εύκολες συναντήσεις για κανέναν από εμάς, επειδή έχουμε συγκεκριμένες απαιτήσεις, αλλά είμαι πολύ, πολύ ευχαριστημένος με το επίπεδο της δέσμευσης", πρόσθεσε.
Οι δηλώσεις του μπορεί να μοιάζουν κατά καιρούς με καραγκιοζιλίκια, αλλά ο O'Leary ξέρει επίσης πώς να κάνει μια ανοιχτή απειλή : "Θα ήταν μια θλιβερή μέρα" αν η επιτροπή του "έπρεπε" να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο "για να υποχρεώσει μια εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης να κατεβάσει μια ανάρτηση ή να απαγορεύσει έναν χρήστη" - που προηγούμενες αναφορές τον ανέφεραν ότι διατύπωσε. Με άλλα λόγια… "έχετε μια ωραία εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης - θα ήταν κρίμα αν της συνέβαινε κάτι".
Πηγή - Διαμόρφωση : Α.Τ.
Ο Ευρωπαίκός ολοκληρωτισμός ξεδιπλώνεται επικίνδυνα, απειλώντας την αντίθετη άποψη με ποινές και τρομοκρατία.
Το Digital Services Act για τις ψηφιακές υπηρεσίες γίνεται νόμος στις 25 Αυγούστου του τρέχοντος έτους στην Ε.Ε. και αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα πιο αυστηρά μέτρα λογοκρισίας της Ε.Ε. μέχρι σήμερα.
Η συνήθης ορολογία είναι ότι πρόκειται για την "ασφάλειά" σας στις μεγαλύτερες πλατφόρμες, αλλά πρόκειται απλώς για τη δυνατότητα των Βρυξελλών να αστυνομεύουν ακόμη περισσότερο τη λεγόμενη "ρητορική μίσους" και την "παραπληροφόρηση".
Οι ιστότοποι και οι πλατφόρμες που δεν συμμορφώνονται με αυτόν τον παράλογο νόμο περί λογοκρισίας (Νόμος για τις ψηφιακές υπηρεσίες) ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πρόστιμα έως και 6% των παγκόσμιων εσόδων τους, καθώς και ενδεχόμενη απαγόρευση εξ ολοκλήρου από την Ευρώπη.