Αυτές είναι οι βάσεις των ΗΠΑπαραίων στην μπανανία των Βαλκανίων που πιθανόν φιλοξενούν πυρηνικές κεφαλές.
Πιθανόν...
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι ο κίνδυνος πυρηνικού πολέμου ☢️ βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από την κορύφωση του ψυχρού πολέμου τη δεκαετία του 1960. Ισχυρίστηκε επίσης ότι η 🇷🇺 Ρωσία θα μπορούσε να επιδιώξει να αναπτύξει μέρος του τεράστιου οπλοστασίου της στην 🇺🇦 Ουκρανία.
Μιλώντας την Πέμπτη σε μια εκδήλωση συγκέντρωσης χρημάτων για τους υποψήφιους των Δημοκρατικών στη Νέα Υόρκη, ο Μπάιντεν επικαλέστηκε μια βιβλική αναφορά για να προειδοποιήσει για πιθανό πυρηνικό αφανισμό, δηλώνοντας ότι οι αυξανόμενες εχθροπραξίες μεταξύ της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Δύσης θα μπορούσαν να κλιμακωθούν σε άμεσο "Αρμαγεδδώνα".
"Για πρώτη φορά από την κρίση των πυραύλων της Κούβας, έχουμε μια άμεση απειλή για τη χρήση [ενός] πυρηνικού όπλου, εάν στην πραγματικότητα τα πράγματα συνεχίσουν την πορεία που ακολουθούν", δήλωσε ο πρόεδρος, αναφερόμενος προφανώς στον πόλεμο που εξακολουθεί να μαίνεται στην Ανατολική Ευρώπη.
"Δεν έχουμε αντιμετωπίσει την προοπτική του Αρμαγεδδώνα από την εποχή του προέδρου των ΗΠΑ Τζον Φ. Κένεντι".
Ο Μπάιντεν συνέχισε υποστηρίζοντας ότι ο ρωσικός στρατός "υπολειτουργεί σημαντικά" στην Ουκρανία, λέγοντας ότι αυτό θα μπορούσε να αυξήσει το διακύβευμα της σύγκρουσης, οδηγώντας τελικά σε μια επικίνδυνη έξαρση της βίας εάν η Μόσχα γίνει απελπισμένη.
Χάνουν τον πόλεμο και φαίνεται ότι θα ξεπεράσουν τις όποιες κόκκινες γραμμές και θα κινηθούν πρώτοι? [π]
Η Ρωσία έχει υιοθετήσει μια νέα στρατηγική εξωτερικής πολιτικής στην οποία η Δύση ανακηρύσσεται σε "υπαρξιακή" απειλή.
Η νέα στρατηγική εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας που υιοθετήθηκε από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν την Παρασκευή προσδιόρισε την Κίνα και την Ινδία ως κύριους συμμάχους στην παγκόσμια σκηνή.
Το νέο έγγραφο 42 σελίδων ξεχωρίζει τους δεσμούς με την Κίνα και την Ινδία, τονίζοντας τη σημασία "της εμβάθυνσης των δεσμών και του συντονισμού με φιλικά κυρίαρχα παγκόσμια κέντρα ισχύος και ανάπτυξης που βρίσκονται στην ευρασιατική ήπειρο". [πηγή]