Το καλλιεργημένο κρέας ως (εγ)κλιματική τεχνολογία - Η Future Fields μετατρέπει τις μύγες φρούτων σε βιοαντιδραστήρες [...]
Βιοτεχνολογία & Υγεία
Στο πιο κάτω βίντεο, το παλληκαράκι μας έδωσε το έναυσμα και τα στοιχεία που χρειάστηκαν για να γνωρίσουμε την συνωμοσία γύρω από το μέλλον που μας ετοιμάζει η 4η Βιομηχανική επανάσταση στα τρόφιμα :
Χρειάζονται πολλές υποδομές, και χρήματα, για να κατασκευαστούν οι γιγαντιαίοι βιοαντιδραστήρες που, σύμφωνα με τους ειδικούς, απαιτούνται για τη μαζική παραγωγή πρώτων υλών για την παραγωγή προϊόντων όπως φάρμακα, εμβόλια και καλλιεργημένο κρέας.
Ο Matt Anderson-Baron, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Future Fields με έδρα τον Καναδά, δήλωσε στο TechCrunch ότι θα χρειαστούν 10 δισεκατομμύρια λίτρα χωρητικότητας βιοαντιδραστήρων μέχρι το 2030, αλλά σήμερα υπάρχουν μόνο 61 εκατομμύρια λίτρα.
Επιπλέον, η ανασυνδυασμένη πρωτεΐνη, η οποία αποτελεί την έξοδο των βιοαντιδραστήρων, αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μέρος του κόστους που συνδέεται με την παραγωγή καλλιεργημένου κρέατος και είναι εν μέρει ο λόγος για τον οποίο ο εν λόγω τομέας δεν έχει καταφέρει να επιτύχει ισοτιμία τιμών με το παραδοσιακό κρέας.
Η Future Fields πιστεύει ότι βρήκε έναν πιο οικονομικά αποδοτικό και βιώσιμο τρόπο για να το κάνει αυτό μέσω της EntoEngine, μιας προσέγγισης που χρησιμοποιεί μύγες φρούτων - και όχι γιγαντιαίες χαλύβδινες δεξαμενές - για την παραγωγή ανασυνδυασμένων πρωτεϊνών.
Βλ. επίσης : Η Future Fields αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα στην παραγωγή του βιομηχανοποιημένου καλλιεργήσιμου κρέατος (κλικ στη φώτο)
"Παραδοσιακά, οι αυξητικοί παράγοντες και οι ανασυνδυασμένες πρωτεΐνες παράγονται σε μικροβιακά συστήματα που καλλιεργούνται σε μεγάλες δεξαμενές από ανοξείδωτο χάλυβα, οπότε ανταγωνίζονται για την ίδια υποδομή"
"Εμείς αντικαθιστούμε τον βιοαντιδραστήρα με ένα έντομο. Τα τροποποιούμε γενετικά - έντομα που μπορούν να καλλιεργηθούν σε απλά πλαστικά δοχεία - και είναι πολύ, πολύ κλιμακούμενο, οικονομικά αποδοτικό και, το σημαντικότερο, παρακάμπτει τις προκλήσεις που σχετίζονται με αυτή την υποδομή και απελευθερώνει αυτή την αλυσίδα εφοδιασμού για τους ανθρώπους που το χρειάζονται πραγματικά ή όχι, χωρίς να δημιουργεί μεγαλύτερη ζήτηση γι' αυτό", δήλωσε η Anderson-Baron.
Ο Anderson-Baron, η σύζυγός του, Jalene Anderson-Baron, και ο συνιδρυτής Lejjy Gafour εργάζονται εδώ και καιρό πάνω σε αυτό το πρόβλημα (για τελευταία φορά παρουσιάσαμε το προφίλ της Future Fields το 2020) και σήμερα ανακοίνωσαν 11,2 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση επέκτασης της σποράς που επιτρέπει στην εταιρεία να κατασκευάσει μια μονάδα παραγωγής για να λανσάρει τα πρώτα της προϊόντα εκτός του καλλιεργούμενου κρέατος: έρευνα, κυτταρικές θεραπείες και βιοφαρμακευτικά προϊόντα, καθώς και να αναβαθμίσει την ομάδα της.
Μαζί με την Bee Partners στο γύρο συμμετέχουν οι Toyota Ventures, Builders VC, AgFunder, Amplify Capital, Milad Alucozai της BoxOne Ventures, Green Circle Foodtech, Siddhi Capital και ‘‘Climate’’ Capital.
Η Anderson-Baron αρνήθηκε να αποκαλύψει μετρήσεις ανάπτυξης, αλλά δήλωσε ότι η ομάδα της εταιρείας έχει διπλασιαστεί σε μέγεθος τον τελευταίο χρόνο και ότι έχει αποστείλει το προϊόν της ζωικής πρωτεΐνης σε περισσότερες από 60 εταιρείες τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. -[Φανταστείτε τι τρώμε εν αγνοία μας‼️]
Η Future Fields κατασκευάζει την πρώτη της μονάδα παραγωγής δίπλα στην έδρα της εταιρείας στο Έντμοντον του Καναδά και, όταν ολοκληρωθεί, θα επιτρέπει την παραγωγή ανασυνδυασμένων πρωτεϊνών σε κλίμακα χιλιογράμμων με μόλις 10.000 τετραγωνικά πόδια χώρου παραγωγής.
Εν τω μεταξύ, η τεχνολογία της EntoEngine παρέχει μια σειρά προϊόντων ανθρώπινων ανασυνδυασμένων πρωτεϊνών [❗️] για την ιατρική έρευνα και τα βιοφαρμακευτικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων πέντε πρωτεϊνών που βοηθούν στην επούλωση πληγών, την αναπαραγωγική βιολογία, την ανάπτυξη μυών και μητρικού γάλακτος και την έρευνα βλαστοκυττάρων.
Το “μέλλον” των βιώσιμων τροφίμων που ετοιμάζεται : Επεξήγηση της τεχνολογίας EntoEngine (“Πράσινη” προπαγάνδα γενετικών μεταλλάξεων και αποπληθυσμού) :
Η Anderson-Baron δήλωσε ότι η χρήση των μυγών επιτρέπει τόσο την ταχύτητα όσο και την επεκτασιμότητα.
Η τεχνολογία της EntoEngine για τις φρουτόμυγες μπορεί να δημιουργήσει βιομάζα οπουδήποτε από 16 έως 30 φορές ταχύτερα από τους παραδοσιακούς βιοαντιδραστήρες και είναι σε θέση να παράγει πρωτεΐνες κάθε μέρα με το ίδιο αποτύπωμα και την ίδια υποδομή.
"Αυτό δεν είναι εφικτό με αυτά τα άλλα συστήματα, όπου έχετε καθορισμένους βιοαντιδραστήρες που λειτουργούν συχνά για εβδομάδες κάθε φορά για να κάνετε μία και μόνο παραγωγή", πρόσθεσε. "Μας δίνει πολύ μεγαλύτερη ευελιξία και, κυρίως, μπορούμε να επεκτείνουμε την κλίμακα πολύ πιο γρήγορα και πιο οικονομικά, επειδή αντικαθιστούμε τις δεξαμενές από ανοξείδωτο χάλυβα που πρέπει να τοποθετηθούν στον τοίχο με κάποιο έντομο". -Πηγή
Το Future Fields συγκεντρώνει 11 εκατ. δολάρια για να μετατρέψει τις μύγες σε βιοαντιδραστήρες
New Harvest (νέα συγκομιδή) : Κρέας με καλλιέργεια για να ξεκλειδωθούν βιώσιμες, μοναδικές πηγές πρωτεϊνών
Γράφει ο 👉🏻Lukas Southard Jun. 20, 2022
Η New Harvest, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση αφιερωμένη στην προώθηση της κυτταρικής γεωργίας στα τρόφιμα και τα ποτά, ασχολήθηκε με ένα από τα κορυφαία ερωτήματα για τη βιομηχανία βιοτεχνολογίας : Πώς μπορεί η καλλιεργούμενη πρωτεΐνη να είναι άμεσα προσβάσιμη στους καταναλωτές χωρίς να προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά από τη συμβατική γεωργία;
Πρόσφατα, η New Harvest διοργάνωσε το πρώτο της προσωπικό συνέδριο από το 2019 στο NewLab στο Μπρούκλιν. Κατά τη διάρκεια των δύο ημερών με πάνελ, συζητήσεις και παρουσιάσεις, ένα επίμονο θέμα που απασχόλησε το συνέδριο ήταν το πώς μπορεί να προωθηθεί η καινοτομία στις καλλιεργημένες πρωτεΐνες.
Τα θέματα κυμαίνονταν από την επίλυση του προβλήματος της επεκτασιμότητας έως την υιοθέτηση πιο ανοικτών πηγών έρευνας και τον τρόπο με τον οποίο τα δικαιώματα των ζώων παίζουν ρόλο στην εκκολαπτόμενη βιομηχανία. Δύο συνεδρίες ασχολήθηκαν μετωπικά με την έννοια της βλάβης στον τομέα του καλλιεργημένου κρέατος, διευρύνοντας την έννοια του πώς και τι μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική λύση στο συμβατικό κρέας και πώς.
Το καλλιεργημένο κρέας ως κλιματική τεχνολογία
Μέχρι τώρα, το μεγαλύτερο μέρος του καλλιεργημένου κρέατος έχει καλλιεργηθεί με τη χρήση εμβρυϊκού ορού βιδώοοεν (FBS), ένα πλούσιο σε πρωτεΐνες συστατικό που συνήθως προέρχεται από τη βιομηχανία κρέατος. Ο ορός χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη ζωικών κυττάρων σε έναν βιοαντιδραστήρα για τη δημιουργία αυτού που έχει κατά καιρούς αποκληθεί, κρέας που έχει καλλιεργηθεί στο εργαστήριο.
Η Future Fields είναι μια εταιρεία που αντιμετωπίζει την ανάγκη για μια περιβαλλοντικά βιώσιμη εναλλακτική λύση στο FBS που δεν βασίζεται στη συμβατική παραγωγή κρέατος.
Ο Matt Anderson-Baron, συνιδρυτής της Future Fields, ζήτησε από το ακροατήριο να εξετάσει κριτικά τις πραγματικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις της καλλιέργειας κρέατος σε κλίμακα. Για να τροφοδοτηθεί μόλις το 10% της αμερικανικής αγοράς κρέατος, η Future Fields εκτιμά ότι η κυτταρική γεωργία θα απαιτήσει 13.000 τόνους ανασυνδυασμένων πρωτεϊνών (μέσα ανάπτυξης όπως το FBS) ετησίως, είπε.
"Ακόμη και αν τα μαθηματικά μας είναι λίγο λάθος εδώ, εξακολουθούμε να βλέπουμε ένα αρκετά μεγάλο κενό στην αλυσίδα εφοδιασμού". (Η προπαγάνδα τους❗️)
Η Anderson-Baron υποστήριξε ότι η επισήμανση του καλλιεργημένου κρέατος ως "χωρίς ζώα" θα μπορούσε να εγκλωβίσει τη βιομηχανία σε ένα παράδειγμα όπου η δημιουργία ορού χωρίς ζώα δεν είναι περιβαλλοντικά βιώσιμη.
Η πλατφόρμα Ento-Engine της Future Fields έχει ως στόχο να προσφέρει λύσεις για τη δημιουργία μιας αλυσίδας εφοδιασμού με χαμηλές εκπομπές άνθρακα για τους αυξητικούς παράγοντες. Αντιμετωπίζει το πρόβλημα του μέσου ανάπτυξης με τη γενετική μηχανική των φρουτόμυγων ως κλιμακούμενη πηγή ανασυνδυασμένων πρωτεϊνών. Η πλατφόρμα δεν είναι μόνο πιο ηθική από το να βασίζεται σε FBS ως μέσο ανάπτυξης, αλλά έχει "700x έως 3000x μικρότερο αποτύπωμα αερίων του θερμοκηπίου από την υπάρχουσα τεχνολογία βιοαντιδραστήρων", σύμφωνα με τη Future Fields. "Για τη δημιουργία μιας αλυσίδας εφοδιασμού με χαμηλές εκπομπές άνθρακα για τους αυξητικούς παράγοντες".
Η υπόθεση του κυτταροκαλλιεργούμενου ελέφαντα
Η αυστραλιανή εταιρεία VOW που παράγει καλλιεργημένο κρέας έχει χτιστεί πάνω στην υπόθεση ότι μια εναλλακτική λύση για το συμβατικό κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο δεν πρέπει να περιορίζεται στο ποια ζώα έχουν εξημερωθεί για την κατανάλωση κρέατος.
Στο συνέδριο New Harvest, ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της VOW, Γιώργος Πέππου, διερωτήθηκε γιατί οι εταιρείες καλλιεργημένου κρέατος επιλέγουν να παρασκευάζουν προϊόντα που μιμούνται σχεδόν αποκλειστικά τα συμβατικά προϊόντα βοδινού, κοτόπουλου ή χοιρινού κρέατος. "Με το να επιμένουμε μόνο στα κυριότερα εξημερωμένα ζώα, δεν δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να παράγουμε τη φθηνότερη δυνατή κυτταρική μάζα σε κλίμακα. Και δεν προετοιμάζουμε τους εαυτούς μας για να παράγουμε το πιο νόστιμο δυνατό κρέας που θα μπορούσαμε", δήλωσε η Πέππου.
Η απάντηση στο γιατί αυτά τα παραδοσιακά κρέατα είναι απλή: για να ανταποκριθούν οι πελάτες εκεί που βρίσκονται σήμερα.
Ο Peppou εξήγησε ότι παρόλο που τα περισσότερα κρέατα φυτικής προέλευσης έχουν τύχει καλής υποδοχής ως συγκρίσιμο υποκατάστατο του πραγματικού κρέατος ή των πουλερικών, οι άνθρωποι συνεχίζουν να τρώνε όλο και μεγαλύτερες ποσότητες συμβατικού κρέατος.😂
Έτσι, αν οι εταιρείες κυτταρικής γεωργίας στοχεύουν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι τρώνε κρέας, πρέπει να στοχεύουν στην αλλαγή της συμπεριφοράς των καταναλωτών εφευρίσκοντας μια άφθονη προσφορά εντελώς μοναδικών κρεάτων που είναι διαθέσιμα μόνο μέσω της τεχνολογίας κυτταρικής γεωργίας, υποστήριξε ο Πέππου.
Το VOW επιχειρεί να το λύσει αυτό δημιουργώντας μια ευρεία βιβλιοθήκη ζωικών κυττάρων, (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ και ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΠΟ ΟΣΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ) η οποία αντιμετωπίζει τα κύτταρα αυτά ως πιθανά συστατικά που "μπορούν να συνδυαστούν με τρόπους που τα ζώα δεν μπορούν, για να φτιάξουν τρόφιμα που είναι πιο νόστιμα, πιο θρεπτικά ή πιο λειτουργικά από αυτά που φτιάχνουν τα ζώα", δήλωσε η Πέππου.
"Πόσο καλύτερο είναι αυτό από το να φτιάξουμε μία ακόμη κοτομπουκιά;" είπε. -Πηγή
Από το καλλιεργημένο κρέας στην ανάπτυξη εμβολίων‼️
Η πλατφόρμα της Future Fields, που ονομάζεται EntoEngine™, έχει ήδη εξυπηρετήσει πάνω από 60 πελάτες με βιοδραστικούς αυξητικούς παράγοντες χωρίς ορό. Οι αυξητικοί παράγοντες επηρεάζουν κάθε πτυχή των βιοεπιστημών, λέει η Anderson-Baron, όχι μόνο την παραγωγή καλλιεργούμενου κρέατος. Σχεδόν κάθε εργαστήριο που ασχολείται με την καλλιέργεια κυττάρων τους χρησιμοποιεί. Είναι ένα βασικό αναλώσιμο προϊόν. Ο οικονομικός και περιβαλλοντικός αντίκτυπος της αντικατάστασης του FBS με τους αυξητικούς παράγοντες χωρίς ορό της Future Fields είναι δυσθεώρητος.
Αλλά οι αυξητικοί παράγοντες είναι μόνο η αρχή για τη Future Fields. Ο Άντερσον οραματίζεται ότι ο αντίκτυπος της εταιρείας του θα ξεπεράσει κατά πολύ την καλλιέργεια κρέατος και θα επεκταθεί σε βιοθεραπείες, ακόμη και στην ανάπτυξη εμβολίων. Για τον σκοπό αυτό, η εταιρεία μόλις ολοκλήρωσε έναν γύρο χρηματοδότησης ύψους 11,2 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ υπό την ηγεσία των Bee Partners και Toyota Ventures, ο οποίος θα επιτρέψει την επέκταση των παραγωγικών της εγκαταστάσεων. Η επέκταση αυτή θα επιτρέψει στη Future Fields να καταστήσει τις διαδικασίες παραγωγής της συμβατές με την GMP και θα τη βοηθήσει να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της σε ανασυνδυασμένες πρωτεΐνες.
Οι μύγες των φρούτων είναι κάτι περισσότερο από ενοχλητικά παράσιτα. Ίσως να είναι η λύση για την οποία ήλπιζε ο κλάδος της συνθετικής βιολογίας - η λύση που θα απελευθερώσει τα σημεία συμφόρησης γύρω από την καινοτομία, ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τον καθαρότερο, υγιέστερο και πιο βιώσιμο κόσμο που όλοι οραματιζόμαστε.[…] -Πηγή