JP Morgan: Τελειώνετε με τη Δημοκρατία!... Μπαρόζο: Ο λόγος που χρειαζόμαστε την Ε.Ε. είναι γιατί δεν είναι δημοκρατική!
Από ποιούς παίρνει γραμμή ο Αντώνης Σαμαράς;
Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο του ταξιδιού του στις ΗΠΑ,την Δευτέρα 30-9-2013 συμμετείχε σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με κορυφαία στελέχη της JP Morgan, μεταξύ των οποίων και ο διευθύνων σύμβουλός της Jamie Dimon.
Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική τράπεζα την προηγούμενη εβδομάδα εξέδωσε δυο εκθέσεις ελληνικού ενδιαφέροντος. Η μία για τις τράπεζες και η άλλη συνολικά για την οικονομία και την αγορά.
Ποια όμως είναι η JPMorgan και ποιες απόψεις-θέσεις εκφράζει;
Έκθεση της JPMorgan (ΕΔΩ), δημοσιευμένη στα τέλη Μαΐου του 2013, περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες το πολιτικό μέλλον που επιφυλάσσουν για τον Ευρωπαϊκό Νότο τα διεθνή χρηματοτραπεζικά συμφέροντα. Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης, της μεγαλύτερης σε περιουσιακά στοιχεία τράπεζας των ΗΠΑ, προβλέπει εκτεταμένη περίοδο δημοσιονομικής λιτότητας για τις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας και στέλνει σαφή εντολή στους εγχώριους επιτελείς:''Ξεφορτωθείτε την Δημοκρατία!''
''The journey of national political reform
At the start of the crisis, it was generally assumed that the national legacy problems
were economic in nature. But, as the crisis has evolved, it has become apparent that
there are deep seated political problems in the periphery, which, in our view, need to
change if EMU is going to function properly in the long run.
The political systems in the periphery were established in the aftermath of
dictatorship, and were defined by that experience. Constitutions tend to show a
strong socialist influence, reflecting the political strength that left wing parties gained
after the defeat of fascism. Political systems around the periphery typically display
several of the following features: weak executives; weak central states relative to
regions; constitutional protection of labor rights; consensus building systems which
foster political clientalism; and the right to protest if unwelcome changes are made to
the political status quo. The shortcomings of this political legacy have been revealed
by the crisis. Countries around the periphery have only been partially successful in
producing fiscal and economic reform agendas, with governments constrained by
constitutions (Portugal), powerful regions (Spain), and the rise of populist parties
(Italy and Greece).''
Η ανάλυση κάνει ξεκάθαρα λόγο για «δημοκρατικό πλεόνασμα» στις χώρες του Νότου και για «προβλήματα» πολιτικής και νομικής κληρονομιάς, που καθυστερούν την «επιτυχία» των επιβαλλόμενων «διαρθρωτικών»προγραμμάτων. Κατά τους συντάκτες της Έκθεσης η περαιτέρω «διαρθρωτική προσαρμογή» βρίσκει εμπόδιο σε δημοκρατικούς θεσμούς και κεκτημένα, σε εμπεδωμένες δομές του πολιτεύματος. Το συνταγματικό πλαίσιο ελευθεριών και δικαιωμάτων στις χώρες του Νότου είναι «άκρως» προοδευτικό, αντικατοπτρίζοντας τους πολιτικούς συσχετισμούς στις χώρες αυτές στην περίοδο της μεταπολίτευσης, μετά την έξοδο από φασιστικά καθεστώτα. Η «αριστερίζουσα» κρατούσα αντίληψη της δεκαετίας μετά την πτώση της Χούντας εμπέδωσε και θεσμοθέτησε θεσμούς και πρακτικές, που αποτελούν σήμερα ανάχωμα στην «δημοσιονομική εξυγίανση» της χώρας.
Η ανάγνωση αποσπασμάτων από το Σώμα της Έκθεσης προκαλεί τρόμο:
«Τα Συντάγματα των χωρών αυτών αποκρυσταλλώνουν την υπεροχή των σοσιαλιστικών και κεντροαριστερών κομμάτων, μετά την ήττα του φασισμού. Για να έχει μέλλον η μακροπρόθεσμη επιβίωση της Οικονομική και Νομισματικής Ένωση, τα «πολιτικά χαρακτηριστικά» των χωρών αυτών πρέπει να αμβλυνθούν. Όταν οι Γερμανοί πολιτικοί μιλάν για διαρκή διαδικασία προσαρμογής, προφανώς έχουν στο νού τους συνδυασμό οικονoμικών και πολιτικών αλλαγών».
Και παρακάτω:
Τα πολιτικά συστήματα της ευρωπαϊκής περιφέρειας έχουν τα εξής χαρακτηριστικά:
Αδύναμη εκτελεστική εξουσία, ισχυρές περιφερειακές δομές, συνταγματική προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων, συστήματα συναινετικών διαδικασιών που ευνοούν τις πελατειακές σχέσεις, δικαίωμα πολιτικής διαμαρτυρίας κατά «προωθούμενων» αλλαγών στο status quo.
Τα «μειονεκτήματα» (!!!!!!) αυτής της πολιτικής κληρονομιάς ανέδειξε η οικονομική κρίση. Οι κυβερνήσεις των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου υπήρξαν μόνο μερικώς επιτυχείς στην επιβολή ατζέντας οικονομικών και δημοσιονομικών «αλλαγών», αφού ήρθαν αντιμέτωπες με «εμπόδια»(!!!!!!!!!), όπως οι εμπεδωμένοι θεσμοί στην Πορτογαλία, η ισχυρές περιφέρειες στην Ισπανία και η άνοδος των «λαϊκιστικών» κομμάτων στην Ελλάδα.
Η JP Morgan ξερνάει ωμά και απροκάλυπτα όλη την αλήθεια για όσα εξυφαίνουν για την Ελλάδα τα διεθνή και ευρωπαϊκά κέντρα εξουσίας. Στόχος είναι να ξεφορτωθούν εργασιακά κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, να πνίξουν πυρήνες αντίστασης και κινήματα και να αποτρέψουν το λαό από το να ψηφίσει τα «λάθος κόμματα».
Η συνταγή από-δημοκρατικοποίησης της χώρας, που υπαγορεύουν τα τραπεζικά και χρηματοπιστωτικά συμφέροντα στους επιτελείς τους, εκτελείται κατά γράμμα από την ελληνική κυβέρνηση. Ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών, ,στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους μετανάστες χωρίς επίσημα έγγραφα, διάλυση του συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων, ανατροπή των κοινωνικών κατακτήσεων, κατάργηση των θεσμών συλλογικής εκπροσώπησης , συστηματική παραβίαση του Συνταγματικού Χάρτη της χώρας, εκφυλισμός του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος, προπαγανδισμός της θεωρίας των δυο άκρων, πλήρη χειραγώγηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Τον Μάϊο του 2013 η Έκθεση διαπίστωνε με πικρία ότι «η διαδικασία πολιτικής «αλλαγής» (βλέπε. Δημοκρατικής εκτροπής)είναι ακόμη στα σπάργανα.
Το Σεπτέμβριο του 2013 η Κυβέρνηση σε ανοικτή συνεργασία με τα παγκόσμια τραστ συμφερόντων χτίζει με προσεκτικά και μεθοδικά βήματα το σκηνικό για την αλλοίωση της δημοκρατίας στη χώρα, με πρόσχημα πάντα την διαφύλαξη της μνημονιακής «ομαλότητας».
Το «αριστερό» άκρο πρέπει να αντιμετωπιστεί με αποφασιστικότητα δήλωσε από τις ΗΠΑ ο Πρωθυπουργός, λίγες μέρες πριν.
Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες για την πλήρη αυταρχοποίηση της κοινωνικής και πολιτικής ζωής στη χώρα βρίσκονται ήδη στο συρτάρι του Πρωθυπουργού.
Και στοχεύουν ευθέως στην καρδιά της δημοκρατίας.
Εισηγήσεις που αν υλοποιηθούν θα υπονομεύσουν την δημοκρατική ομαλότητα και την κοινωνική σταθερότητα δέχεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από συνεργάτες και συμβούλους του όπως αναφέρουν πληροφορίες του Periodista.gr.
Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, σύμβουλοι του πρωθυπουργού προτείνουν τη χρησιμοποίηση του μοντέλου εξάρθρωσης της Χρυσής Αυγής ως πλατφόρμα για την αντιμετώπιση των λαϊκών κινητοποιήσεων και των κινημάτων αντίστασης και διαμαρτυρίας απέναντι στη μνημονιακή πολιτική.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες :
Η κυβέρνηση σχεδιάζει ήδη τη νομική φόρμουλα, το νομοθετικό πλαίσιο, για την αντιμετώπιση κοινωνικών κινημάτων αντίστασης και διαμαρτυρίας, όπως είναι αυτό στις Σκουριές. Συνταγματολόγοι και νομικοί του "κλίματος Βενιζέλου" φέρονται να είναι οι νομοπαρασκευαστές, τον πολιτικό σχεδιασμό έχει αναλάβει το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ με την προπαγανδιστική δουλειά θα επιφορτιστούν τα ΜΜΕ της διαπλοκής που θυμήθηκαν να διαδραματίσουν το ρόλο των... μπροστάρηδων του "αντιφασιστικού αγώνα",μόνο όταν η κυβέρνηση, η οποία μέχρι σήμερα σφύριζε αδιάφορα, πιέστηκε προκειμένου να αντιμετωπίσει τη δραστηριότητα της ναζιστικής οργάνωσης "Χρυσή Αυγή.
Αντικειμενικός σκοπός του σχεδίου που επεξεργάζεται η κυβέρνηση με "στρατηγείο" το Μέγαρο Μαξίμου είναι η δραστική αντιμετώπιση των κινημάτων διαμαρτυρίας και αντίστασης στη νεοποικιακού χαρακτήρα πολιτική που εφαρμόζεται στη χώρα μας.
ΠΗΓΗ
Μπαρόζο: Ο λόγος που χρειαζόμαστε την Ε.Ε. είναι γιατί δεν είναι δημοκρατική!
Άρθρο του Daniel Hannan (μεταφρασμένο το κατά δύναμη) για την telegraph.co.uk/
Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, José Manuel Barroso, πρόφερε ένα από τα λίγα απολύτως ειλικρινή επιχειρήματα για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.
Ο λόγος που χρειαζόμαστε την Ευρωπαϊκή Ένωση, προτείνει, είναι ακριβώς επειδή δεν είναι δημοκρατική.Αν αφήσουμε μόνες τους τις εκλεγμένες κυβερνήσεις μπορεί να κάνουν κάθε λογής πράγματα απλά για να καλοπιάσουν τους ψηφοφόρους τους:
Οι κυβερνήσεις δεν είναι πάντα σωστές. Εάν οι κυβερνήσεις είχαν πάντα δίκιο δεν θα είχαμε αυτή την κατάσταση που έχουμε σήμερα. Οι αποφάσεις που λαμβάνονται από τους πιο δημοκρατικούς θεσμούς στον κόσμο είναι πολύ συχνά λάθος.
Αυτό ήταν, σε μεγάλο βαθμό, το αρχικό σκεπτικό για την ευρωπαϊκή ενοποίηση.
Οι ιδρυτές της μόλις είχαν έρθει μέσα από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο με - ίσως δικαιολογημένα - μια ξεθωριασμένη άποψη για την δημοκρατία. Ανησυχούσαν ότι, αν το άφηναν μόνο του, το εκλογικό σώμα στην Ευρώπη, μπορεί να έπεφτε σε δημαγωγούς.
Έτσι σχεδίασαν με προσοχή ένα σύστημα στο οποίο η υπέρτατη εξουσία θα ασκείται από διορισμένους Επιτρόπους που δεν χρειάζεται να ανησυχούν για το τι θα λέει η κοινή γνώμη. Θα ήταν υπερβολικό να περιγράψουμε τους ευρω-πατριάρχες ως αντιδημοκρατικούς: ο Robert Schuman είχε μια ειλικρινή δέσμευση για την κάλπη, ακόμη και αν ο Jean Monnet δεν είχε (οι Γάλλοι Robert Schuman και Jean Monnet ήταν οι ‘αρχιτέκτονες’ της Ευρωπαϊκής ενοποίησης.
Ο Schuman ήταν υπουργός Εξωτερικών και πρότεινε στις 9 Μαΐου 1950, τη δημιουργία μιας οργανωμένης Ευρώπης, ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη διατήρηση των ειρηνικών σχέσεων μεταξύ των λαών της. Η πρόταση αυτή έμεινε γνωστή ως "Διακήρυξη Σούμαν" και αποτελεί την πράξη γέννησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης).Αλλά είναι δίκαιο να πούμε ότι πίστευαν ότι την δημοκρατική διαδικασία μερικές φορές χρειάζεται να την καθοδηγήσεις, να την μετριάσεις, να την εξαναγκάσεις.
Και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που σκέφτονται έτσι. Κάθε φορά που θέτω θέμα για διενέργεια δημοψηφισμάτων, κάποιος στο ακροατήριο έχει ένσταση ότι τα θέματα αυτά είναι πάρα πολύ δύσκολα για τον απλό πολίτη και ότι θα πρέπει να υπάρχουν οι ‘εμπειρογνώμονες’ που θα έχουν τη δυνατότητα να τα προχωρήσουν και ότι πρέπει να κοιμόμαστε ήσυχοι όταν οι πολιτικοί κάνουν αυτό που θεωρούν καλύτερο για εμάς.
Όπως ο Τόνι Μπλερ το έθεσε μια φορά:
Ο βρετανικός λαός έχουν αρκετή λογική να γνωρίζει ότι, ακόμη και αν έχουν κάποια επιφύλαξη σχετικά με την Ευρώπη, δεν περιμένουν η κυβέρνησή τους κατ’ανάγκη να έχει την ίδια θέση ή να ενεργεί βάση αυτής της θέσης.
Με άλλα λόγια, λέμε στους υπουργούς μας ότι θέλουμε πίσω εξουσίες που έχει τώρα η ΕΕ, αλλά κάπου μέσα μας ελπίζουμε ότι αυτοί μας αγνοούν! Οι κύριοι στο Whitehall(παλιός τόπος κατοικίας των Άγγλων μοναρχών – μεταφορικά σημαίνει την κεντρική εξουσία) και στις Βρυξέλλες ξέρουν καλύτερα.
Γιατί λοιπόν να μην καταργήσουμε εντελώς τις εκλογές; Ναι, το ζήτημα της Ευρώπης μπορεί να ακούγεται περίπλοκο, αλλά πόσο πιο πολύπλοκες είναι οι γενικές εκλογές, στις οποίες, οι ψηφοφόροι όπως μετράνε τη στάση των διαφόρων κομμάτων σχετικά με την ΕΕ, θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν τις πολιτικές τους για τη στέγαση, την εκπαίδευση και ούτω καθεξής;
Όπως το θέτει ο Vernon Bogdanor (καθηγητής του στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης) : "Τα επιχειρήματα εναντίον των δημοψηφισμάτων είναι, σε τελική ανάλυση, τα επιχειρήματα εναντίον της δημοκρατίας".
Και αν δεν είναι δημοκρατία, τότε τι; Αναρχία; Δικτατορία του προλεταριάτου; Απόλυτη μοναρχία;
Οι περισσότεροι Μπαροζιστές θέλουν ένα είδος μετριασμένης δημοκρατίας, όπου οι εκλογείς έχουν τον τελευταίο λόγο, αλλά και όπου οι ‘εμπειρογνώμονες’ έχουν επίσης τη θέση τους. Ωστόσο, αυτή δεν είναι και η άποψη του κάθε τυράννου στην ιστορία: Του Ναπολέοντα, του Μουσολίνι, του Σαλαζάρ, του Λένιν. Είναι, τηρουμένων των αναλογιών, η αιτιολόγηση των αγιατολάχ στην Τεχεράνη, οι οποίοι επιτρέπουν τις εκλογές, αλλά την δύναμη την λαμβάνει μία μη εκλεγμένη επιτροπή για να καθοδηγήσει τον λαό όταν ‘κάνει λάθος’. Είναι το επιχείρημα που ακούτε κατ’ ιδίαν από τους Κινέζους κομμουνιστές: Ναι, οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι ελεύθεροι να επιλέξουν τους υποψηφίους για ορισμένες θέσεις, αλλά μια χώρα όπως αυτή θα διαλυθεί χωρίς την εμπειρογνωμοσύνη που είναι όλη συγκεντρωμένη στο κόμμα μας...
Υπάρχει, βέβαια, μια τεράστια διαφορά μεταξύ αυτών που υποστηρίζουν ότι, η Τράπεζα της Αγγλίας θα πρέπει να καθορίζει τα επιτόκια, και αυτών που υποστηρίζουν ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα πρέπει να διοικήσει την Κίνα. Και όμως και οι δύο προτάσεις χαρακτηρίζονται από την δυσπιστία για το εκλογικό σώμα.
Οι ψηφοφόροι, επειδή είναι άνθρωποι, μπορεί να κάνουν λάθη. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η ‘κλάση των εμπειρογνωμόνων’ θα πάρει μια καλύτερη απόφαση. Απλά σκεφτείτε ορισμένες από τις αποφάσεις που «οι εμπειρογνώμονες» πήραν στο παρελθόν. Στη δεκαετία του 1920, ήταν η απόφαση για την επιστροφή στο χρυσό με το προπολεμικό επιτόκιο. Στη δεκαετία του 1930, ήταν η πολιτική για τον κατευνασμό. Στη δεκαετία του 1940, ήταν για την εθνικοποίηση. Στη δεκαετία του 1950 ήταν για το σχεδιασμό της κατάστασης. Στη δεκαετία του 1960, ήταν για την μικτών ικανοτήτων, επικεντρωμένη στο παιδί διδασκαλία. Στη δεκαετία του 1970, ήταν για τους ελέγχους τιμών. Στη δεκαετία του 1980, ήταν για το ERM (Environmental Resources Management). Στη δεκαετία του 1990 ήταν για το ευρώ. Στη δική μας δεκαετία, ήταν για την προγράμματα διάσωσης και τα πακέτα τόνωσης της οικονομίας.
Ένα τυχαίο δείγμα του πληθυσμού θα έχει σχεδόν πάντα μεγαλύτερη συλλογική σοφία από μια ομάδα από αυτο-εκλεγμένους και αναγκαστικά ιδιοτελείς εμπειρογνώμονες. Δεν μπορεί να επαναληφθεί πολλές φορές: τα βόδια είναι σοφότερα από τις ακρίδες.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ /Πηγή
Nigel Farage: Η Ε.Ε. μας απαγορεύει τις εκλογές!
Ούτε ένα από τα πολιτικά ελληνικά βρωμόσκυλα του Ευρωκοινοβουλίου, δεν αντέδρασε;
ΤΣΙΠΑ ΡΕ; ΤΣΙΠΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ;
Και στην Ελλάδα, "κτυπιούνται" σαν την χήρα στο κρεββάτι οι αντιμνημονιακοί, ότι θέλουν εκλογές!
Στο βίντεο που ακολουθεί και στο 01.31 αρχίζει να μιλάει για την Ελλάδα και την Ιρλανδία, αναφερόμενος στην απληστία των πολιτικών και ότι δεν έπρεπε να μπούνε στην Ε.Ε. για διάφορους οικονομικούς λόγους, και αμέσως μετά αναφέρει ποιά ήταν η αντίδραση της.... Ε.Ε. στο 01.46.:
"What they have been told, as the goverment were collapsing, is that would be inappropriate for them, to have a general election (!!!),... if can, Commissioner Rehn here, said that, they have to agree their budget first, before they will be allowed to have a general election,.. Just who, the hell, do you think you people are.. You are very very dangerous people in deed..Υour obsession with creating this Euro state, means that you are happy to destroy DEMOCRACY, Υou appear to be happy for millions and millions of people to be unemployed and to be poor, untold millions may suffer, so your Eurodream continue. Βut it will not work" -02.28.
Μετάφ. "01.46: Το τι είπατε, στις υπό κατάρευση κυβερνήσεις, είναι ότι είναι ακατάλληλη στιγμή γι' αυτούς, να κάνουν εκλογές (!!!)... Εάν μπορεί, ο Επίτροπος Rehn εδώ, να είπε ότι, πρώτα πρέπει να συμφωνήσουν (τακτοποιήσουν) τους προυπολογισμούς τους,... πριν να τους επιτραπεί να κάνουν εκλογές... Ποιοί , στο διάβολο, νομίζετε ότι είστε εσείς;;; Πράγματι εσείς είστε πολύ, πολύ επικίνδυνοι.. Η έμμονη ιδέα σας, (η μονομανία σας), να δημιουργήσετε την Euro-Πολιτεία σας, σημαίνει ότι είστε ευτυχισμένοι, άν θα καταστρέφατε την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, εμφαίνεται να είστε ευτυχισμένοι, για τα εκατομμύρια των εκατομμυρίων να είναι άνεργοι και να είναι πτωχοί. Άγνωστος ο αριθμός αυτών που υποφέρουν, ώστε να έχει συνέχεια το Ευρω-όνειρό σας. Αλλά δεν πρόκειται να γίνει εφικτό -: 02.28
Βλέπετε λοιπόν, γιατί όλα τα κόμματα κωλυσιεργούν και μεταθέτουν την ημερομηνία των εκλογών άλλοτε, Φεβρουάριο, Μάρτιο, άλλοτε Απρίλιο, Μάϊο κλπ;;;;
ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ
ΚΑΤΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ
και ένας ΑΓΓΛΟΣ μας υπερασπίζεται στην Ευρωβουλή...
Nigel Farage speaks important truths about the future of the EU
ΠΗΓΗ