"Επαχθές Χρέος" ή στα αγγλικά "Odius Debt",κήρυξη πτώχευσης,επαναδιαπραγμάτευση. Τι σημαίνουν αυτοί οι όροι;
Κανένας και πουθενά δεν εξηγεί στον λαό τι σημαίνει επαναδιαπραγμάτευση του δημόσιου χρέους και αν συμφέρει ή δεν συμφέρει τον λαό να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση. Κανένας και πουθενά δεν εξηγεί στον λαό τι σημαίνει κήρυξη πτώχευσης για ένα κράτος και τι ακριβώς σημαίνει αυτό για τον λαό του. Κανένας δεν εξηγεί τίποτε από όλα αυτά, παρά τα δαιμονοποιούν όλοι. Οι πάντες προσπαθούν να τρομοκρατήσουν το λαό με πιθανές χρεοκοπίες, οι οποίες θα οδηγήσουν στην καταστροφή και το χάος. Ωρύονται και κραυγάζουν κάθε ημέρα οι πολυεκατομμυριούχοι υπάλληλοι της διαπλοκής.
Στο διεθνές δίκαιο υπάρχει ένας νομικός όρος, που λέγεται "Επαχθές Χρέος"
ή στα αγγλικά "Odius Debt". Τι σημαίνει αυτός ο όρος; Ότι ένα κράτος —και άρα ο λαός του— μπορεί νόμιμα να αρνηθεί να πληρώσει ένα χρέος του, το οποίο έχει συναφθεί από δάνεια κυβερνητών, οι οποίοι ήταν είτε τύραννοι είτε προδότες είτε κοινοί απατεώνες.
Επαναδιαπραγμάτευση σημαίνει ότι πρέπει να επανεξεταστούν όλες οι πράξεις δανειοδότησης.
Όλοι οι όροι και οι προδιαγραφές αυτής της δανειοδότησης. Να γίνει έρευνα κατά πόσο τα δάνεια ήταν νόμιμα. Να γίνει έρευνα κατά πόσο οι εμπλεκόμενοι σ' αυτά είχαν εμπλακεί σε παρανομίες, προκειμένου να τα εξασφαλίσουν. Όλα αυτά είναι απαραίτητα για να "πείσεις" τους δανειστές σου ότι δεν είσαι υποχρεωμένος να τους αποζημιώσεις στο ύψος που κάποιοι "κακοποιοί" πολιτικοί τούς "υποσχέθηκαν". Για να το κάνεις όμως αυτό, θα πρέπει να αποδείξεις ότι έπεσες θύμα εγκληματιών.
Τα πάντα ξεκίνησαν στην αρχή της δεκαετίας του 90. Στην αρχή της δεκαετίας που "χτιζόταν" η Νέα Τάξη και έπρεπε τα κράτη να προσαρμοστούν στον τραπεζικό της ιμπεριαλισμό και στη χρηματοδοτική της "τρομοκρατία".
Ποιος κυβερνούσε την Ελλάδα εκείνη την κρίσιμη εποχή; Από αυτόν ξεκινάμε τη μελέτη μας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δημιούργησε την πρώτη "έκρηξη" του χρέους. Ο Μητσοτάκης πήγε το χρέος από το 75% του ΑΕΠ στο 110%. Αυτήν την πρακτική συνέχισαν όλοι οι επόμενοι.
Από εκεί ξεκινάμε λοιπόν και φτάνουμε έως τις ημέρες μας. Μπορεί να ελεγχθεί ο Μητσοτάκης με τον Σουφλιά για τις Hoch-Τief, οι οποίες έγιναν πλούσιες με τα Αεροδρόμια που έπαιρναν τζάμπα από έναν λαό, ο οποίος φορτωνόταν χρέη για να τα φτιάξει. Μπορεί να ελεγχθεί ο Σημίτης με τον Παπαντωνίου για την οικονομική τους πολιτική, που έκαναν πλούσιους τους Μπόμπολες με τις δανεικές επενδύσεις στην οδοποιία. Μπορεί να ελεγχθεί ο Καραμανλής με τον Αλογοσκούφη για την οικονομική τους πολιτική, που έκαναν πλούσιες τις Deutsche Telekom, δίνοντάς τους "κοψοχρονιά" τον ΟΤΕ.
Αυτόν τον έλεγχο φοβούνται όλοι αυτοί που υπέγραφαν και αυτοί που επωφελούνταν από τις υπογραφές τους. Γι' αυτόν τον λόγο —και χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που διαθέτουν— προσπαθούν να πείσουν τον λαό ότι πρέπει να αποδεχθεί το ΔΝΤ και τους όρους του.
Προσπαθούν να καλλιεργήσουν την άποψη ότι "ΟΛΟΙ" φταίμε και άρα όλοι πρέπει να πληρώσουμε.
Φταίει δηλαδή εξίσου ο κακομοίρης ο εργάτης, που, εξαιτίας των "σπάταλων" δανείων, αγόραζε Volkswagen Golf —και όχι Nissan Sunny, όπως θα αγόραζε στην εποχή της δραχμής—, με τον Μπόμπολα, ο οποίος απέκτησε την Αττική Οδό. Φταίει εξίσου ο κακομοίρης ο δημόσιος υπάλληλος, που, εξαιτίας των "σπάταλων" δανείων, αγόρασε ένα εξοχικό στην Λούτσα, με τον Λάτση, ο οποίος απέκτησε τα ΕΛΠΕ. ΟΛΟΙ συνένοχοι και άρα πρέπει να αναγνωρίσουν τα λάθη τους, που σημαίνει ν' αποδεχθούν τους όρους του ΔΝΤ...
-AΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΡΘΡΟΥ
ΤΟΥ ΠΑΝ.ΤΡΑ'Ι'ΑΝΟΥ
-ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ
-ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ/ΦΩΤΟ:Α.Τ.