Ποίος είναι ο νέος Υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας; Ο Padoan, ο άνθρωπος που οδήγησε την Αργεντινή στην άβυσσο και την Ελλάδα στην πείνα
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ RENZI Ο PIER CARLO PADOAN!
“Πρώτα θα ασχοληθώ με τον έλεγχο των λογαριασμών του δημοσίου”, δήλωσε ο Pier Carlo Padoan, στην Corriere della Sera, στην La Repubblica και στο Il Sole 24 Ore, λίγο πριν την επιβίβαση στην πτήση που θα τον μεταφέρει από το Σίδνεϊ στη Ρώμη.
Ο Padoan, στον πρόλογο της έκθεσης του ΟΟΣΑ που παρουσιάστηκε στο G20 στο Σύδνεϊ, συνοψίζει τις προτεραιότητες, που σύμφωνα με τον ίδιο πρέπει να έχει αυτό το στάδιο οικονομικής δράσης για να αποφευχθεί η παγίδα της χαμηλής ανάπτυξης.
Ο νέος υπουργός Οικονομίας θεωρεί ότι πρέπει να δοθεί προβάδισμα σε μέτρα για την ενθάρρυνση της ανάπτυξης σε σχέση με εκείνα για την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών. Υπό την έννοια αυτή προσδιορίζει τέσσερις τομείς προτεραιότητας »:
- προσαρμογές των μισθών για μείωση του κόστους εργασίας, συμπεριλαμβανομένης της μετατόπισης της φορολογικής επιβάρυνσης στην κατανάλωση, στην ιδιοκτησία ακινήτων και στην κληρονομιά,
- κίνητρα για επενδύσεις σε νέες αγορές και νέες τεχνολογίες,
- βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων
- «σταθερότητα » των τραπεζικών ισολογισμών. (AGI).
(Πηγή)
Ο Padoan, ο άνθρωπος που οδήγησε την Αργεντινή στην άβυσσο και την Ελλάδα στην πείνα
Ο νεοδιόριστος υπουργός Οικονομίας υπήρξε διευθυντής του ΔΝΤ και του ΟΟΣΑ. Συνέβαλε στην κρίση στην Ελλάδα και την Πορτογαλία.
Ο νομπελίστας Κρούγκμαν τον αποκάλεσε: «Ο άνθρωπος των κακών συμβουλών».
«Η μεταρρύθμιση Fornero (υπουργός οικονομίας της κυβέρνησης Μόντι, ΣτΜ) ήταν ένα σημαντικό βήμα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της Ιταλίας», είπε πριν από ένα χρόνο, ο νέος υπουργός Οικονομίας Pier Carlo Padoan.
Πρώην διευθύνον στέλεχος του ΔΝΤ, πρώην σύμβουλος της ΕΚΤ και πρώην αναπληρωτής γραμματέας του ΟΟΣΑ, ο Padoan ανήκει στους ισχυρούς του κόσμου.
Προσωπική επιλογή του Πρόεδρου της Δημοκρατίας Giorgio Napolitano, ευλογημένος των μεγάλων ιταλικών μέσων ενημέρωσης, ο νέος υπουργός δεν χαίρει της εκτίμησης όλων των οικονομολόγων, ειδικά των μη φιλελεύθερων.
[[...ΚΑΜΙΑ ΜΑΧΗ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ....ΨΥΧΡΑΙΜΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΡΕΝΤΖΙ Ο ΝΑΠΟΛΙΤΑΝΟ....ΤΑ ΕΙΧΕ ΒΡΕΙ ΚΑΙΡΟ ΜΕ ΤΟΝ ΡΕΝΤΖΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΛΕΤΑ........ΤΟ ΝΕΟ ΑΜΟΡΕ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ.....ΕΙΝΑΙ Ο ΡΕΝΤΖΙ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ......ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.
Η ΣΦΑΓH ΤΗΣ ΗΜEΡΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ....ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΕΤΣΑΠ...ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΓΛΙΤΩΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ...
ΠΗΓΗ: DOGS IN SPACE ]]
Δείτε τι έγραψε γι αυτόν στους New York Times ο βραβευμένος με Νόμπελ οικονομολόγος Paul Krugman: “Μερικές φορές οι οικονομολόγοι που κατέχουν επίσημες θέσεις δίνουν κακές συμβουλές, άλλες φορές δίνουν συμβουλές ακόμη χειρότερες άλλες φορές πάλι, δουλεύουν στον ΟΟΣΑ”.
Ο Padoan ήταν υπεύθυνος στην Αργεντινή για λογαριασμό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου την χρονιά που η χώρα της Νότιας Αμερικής πτώχευσε.
Σε τι ακριβώς αναφερόταν ο Κρούγκμαν;
Ο Padoan ήταν ο άνθρωπος που χειρίστηκε για λογαριασμό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου την κρίση της Αργεντινής. Το 2001 το Μπουένος Άιρες αναγκάστηκε να κηρύξει πτώχευση λόγω των νομισματικών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών που επιβλήθηκαν από το ΔΝΤ.
Εκείνα τα χρόνια ο σημερινός νεοδιόριστος υπουργός Οικονομίας της Ιταλίας είχε ασχοληθεί και με την Ελλάδα και με την Πορτογαλία.
Ο Κρούγκμαν έγραψε σε ένα άλλο άρθρο ότι ήταν ακριβώς οι οικονομικές συνταγές που πρότεινε ο Padoan που διευκόλυναν την οικονομική κρίση που ακολούθησε στις δυο χώρες και κατέστρεψαν τον κοινωνικό ιστό τους.
Να τι είχε πει ο ο Padoan για την ελληνική κρίση: «Η Ελλάδα θα πρέπει να βοηθηθεί από μόνη της, ο ρόλος μας είναι να ελέγξουμε αν το κάνει και να της δώσουμε τον απαραίτητο χρόνο. Η Ελλάδα πρέπει να μεταρρυθμιστεί στον τομέα δημόσιας διοίκησης και εργασίας ». Με άλλα λόγια, η Αθήνα θα πρέπει να κάνει την εργασία πολύ πιο ευέλικτη, ελαφρύνοντας, τον κρατικό μηχανισμό (δηλαδή : απολύοντας).
Τον Μάρτιο του 2013, όταν η Ελλάδα ήταν στα πρόθυρα της κατάρρευσης, ο τότε νούμερο δύο του ΟΟΣΑ πρότεινε πιο ξεκάθαρα: «Πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να υιοθετήσει αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία και να καταβάλλει συνεχή προσπάθεια για δημοσιοοικονομική εξυγίανση, προϋποθέσεις απαραίτητες για τη δρομολόγηση των ''αναπτυξιακών'' μέτρων».
Ο Padoan υπήρξε για τέσσερα χρόνια υπεύθυνος του ΔΝΤ για την Ελλάδα. Στη συνέχεια, επηρέασε τις οικονομικές πολιτικές της Αθήνας ως αντιπρόεδρος του ΟΟΣΑ.
Πηγή
TO EIΔΑΜΕ ΕΔΩ
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ,ΦΩΤΟ,ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ:Α.Τ.