Άνθρωπος και μηχανή Τρανζίστορ μεγέθους Ιού - Μετατροπή του Ανθρώπου σε Μηχανή...
Hardware σε νανοκλίμακα & Ρευστή τεχνολογία Computing, "για την Υγεία" ρε γαμώτο!…
Harvard magazine - Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2001 : Φανταστείτε έναν υπολογιστή, αιωρούμενο σε μια φιάλη υγρού, ο οποίος συναρμολογείται μόνος του όταν το υγρό χύνεται πάνω σε μια επιφάνεια εργασίας. Ακούγεται σαν επιστημονική φαντασία;
Ο καθηγητής Χημείας του Hyman, Charles Lieber, το κάνει να συμβεί στο εργαστήριό του, όπου οι ερευνητές έχουν ήδη δημιουργήσει μικροσκοπικά λογικά κυκλώματα και μνήμη -τα δύο κύρια συστατικά ενός υπολογιστή- με αυτόν ακριβώς τον τρόπο. Και αυτά τα κυκλώματα είναι μικροσκοπικά, μόλις μερικών ατόμων σε διάμετρο. (-από τον Jonathan Shaw)
Φανταστείτε να μπορείτε να δώσετε σήμα σε ένα ανοσοποιητικό κύτταρο να παράγει αντισώματα που θα καταπολεμούν βακτήρια ή ακόμη και καρκίνο. Αυτή η φανταστική δυνατότητα είναι τώρα ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματικότητα με την ανάπτυξη ενός βιοσυμβατού τρανζίστορ στο μέγεθος ενός ιού.
Ο καθηγητής Χημείας του Hyman Charles Lieber και οι συνάδελφοί του, χρησιμοποίησαν νανοκαλώδια για να δημιουργήσουν ένα τρανζίστορ τόσο μικρό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εισέλθει και να ανιχνεύσει κύτταρα χωρίς να διαταράξει τον ενδοκυτταρικό μηχανισμό.
Αυτοί οι ημιαγωγικοί διακόπτες σε νανοκλίμακα θα μπορούσαν "ακόμη και να χρησιμοποιηθούν για να καταστεί δυνατή η αμφίδρομη επικοινωνία με μεμονωμένα κύτταρα"...
Ο Lieber έχει εργαστεί την τελευταία δεκαετία για το σχεδιασμό και τη σύνθεση νανομερών που θα του επιτρέψουν να κατασκευάσει μικροσκοπικές ηλεκτρονικές συσκευές (βλέπε "Liquid Computing", Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2001, σελίδα 20).
Η επινόηση μιας βιολογικής διεπαφής, κατά την οποία μια συσκευή νανοκλίμακας θα μπορεί πραγματικά να επικοινωνεί με έναν ζωντανό οργανισμό, ήταν ένας ρητός στόχος από την αρχή, αλλά αποδείχθηκε δύσκολη. Στην απλούστερη εκδοχή του, το πρόβλημα ήταν η εισαγωγή ενός τρανζίστορ κατασκευασμένου σε ένα flat επίπεδο (σκεφτείτε την επιφάνεια ενός τσιπ υπολογιστή) μέσα σε ένα τρισδιάστατο αντικείμενο: ένα κύτταρο μεγέθους ίσως 10 μικρομέτρων. Η απλή διάτρηση του κυττάρου δεν ήταν αρκετή, επειδή τα τρανζίστορ χρειάζονται ένα καλώδιο πηγής από το οποίο ρέουν ηλεκτρόνια και ένα καλώδιο απορροής μέσω του οποίου εκφορτίζονται.
Το κλειδί, λέει ο Lieber, ήταν η εύρεση τρόπου εισαγωγής δύο στροφών 120 μοιρών σε ένα γραμμικό καλώδιο, ώστε να δημιουργηθεί μια διαμόρφωση "V" ή φουρκέτα, με το τρανζίστορ κοντά στην άκρη. Η απομάκρυνση ολόκληρης της δομής από την επιφάνεια στην οποία είχε δημιουργηθεί ήταν ευκολότερη: Ο Lieber ενσωμάτωσε τους ανιχνευτές νανοσυρμάτων με ένα ζεύγος διμεταλλικών, στρωματοποιημένων διασυνδέσεων. Συνδεδεμένες λωρίδες από δύο διαφορετικά μέταλλα που διαστέλλονται με διαφορετικούς ρυθμούς χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια σε θερμοστάτες - όταν η θερμοκρασία αλλάζει, το ένα μέταλλο διογκώνεται ή συστέλλεται περισσότερο από το άλλο, κάμπτοντας τον θερμοστάτη στην αντίθετη πλευρά για να προσαρμοστεί στη διαστολή. Ο Lieber χρησιμοποίησε αυτή την αρχή για να ανυψώσει το τρανζίστορ και να το βγάλει από το flat επίπεδο στο οποίο δημιουργήθηκε.
Όταν τελικά κατασκεύασε τη μικροσκοπική συσκευή και προσπάθησε να την εισάγει σε ένα κύτταρο, ωστόσο, δεν είχε καμία τύχη: πιέζοντας αρκετά δυνατά ώστε να διαταράξει την κυτταρική μεμβράνη, αναφέρει, το κύτταρο θανατώθηκε "αρκετά γρήγορα". Όταν όμως η ομάδα του επικάλυψε το νανοκαλώδιο με τη φουρκέτα με ένα λιπαρό στρώμα λιπιδίων (την ίδια ουσία από την οποία είναι φτιαγμένες οι κυτταρικές μεμβράνες), η συσκευή τραβήχτηκε εύκολα μέσα στο κύτταρο μέσω της σύντηξης της μεμβράνης, μια διαδικασία που σχετίζεται με αυτή που χρησιμοποιούν τα κύτταρα για να καταπιούν τους ιούς και τα βακτήρια. Αυτή η καινοτομία είναι σημαντική, εξηγεί ο Lieber, επειδή δείχνει ότι όταν μια τεχνητή δομή είναι τόσο μικρή όσο ένας ιός ή ένα βακτήριο, μπορεί να συμπεριφέρεται όπως οι βιολογικές δομές.
Οι δοκιμές της συσκευής δείχνουν ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για τη μέτρηση της δραστηριότητας εντός των νευρώνων, των καρδιακών κυττάρων και των μυϊκών ινών, για παράδειγμα, αλλά και για τη μέτρηση δύο διαφορετικών σημάτων εντός ενός κυττάρου ταυτόχρονα - ίσως ακόμη και τη λειτουργία των ενδοκυτταρικών οργανιδίων, των λειτουργικών μονάδων εντός των κυττάρων που παράγουν ενέργεια, διπλώνουν τις πρωτεΐνες, επεξεργάζονται τα σάκχαρα και εκτελούν άλλες κρίσιμες λειτουργίες.
Όταν αυτές οι διαδικασίες σταματήσουν να λειτουργούν, η βλάβη μπορεί να οδηγήσει σε ασθένειες όπως ο διαβήτης, οι καρδιακές παθήσεις ή η Tay-Sachs. Και επειδή ένα τρανζίστορ επιτρέπει επίσης την εφαρμογή ενός παλμού τάσης, τέτοιες συσκευές θα μπορούσαν μια μέρα να παρέχουν υβριδικούς βιολογικούς-ψηφιακούς υπολογισμούς, ή βαθιά εγκεφαλική διέγερση για ασθενείς με Πάρκινσον, ή να χρησιμεύσουν ως διεπαφή για ένα προσθετικό που απαιτεί επεξεργασία πληροφοριών στο σημείο όπου συνδέεται με τον ιδιοκτήτη του.
"Τα ψηφιακά ηλεκτρονικά είναι τόσο ισχυρά που κυριαρχούν στην καθημερινή μας ζωή", επισημαίνει ο Lieber. "Όταν μικραίνει η κλίμακα, η διαφορά μεταξύ ψηφιακών και ζωντανών συστημάτων θολώνει, έτσι ώστε να έχεις την ευκαιρία να κάνεις πράγματα που ακούγονται σαν επιστημονική φαντασία - πράγματα που οι άνθρωποι έχουν μόνο ονειρευτεί". [Πηγή]
🔘 Παρακάτω:
Σημαντικές πληροφορίες για το πόσο ΠΟΛΥ και ΓΡΗΓΟΡΑ έχουν προχωρήσει αυτού του είδους οι “τεχνολογίες” ΑΛΛΑ και οι ΝΟΜΟΛΟΓΙΕΣ τους, ΜΥΣΤΙΚΑ και ΧΩΡΙΣ την πληροφόρηση της κοινής γνώμης.
Τις κοινοποιούμε ήδη μερικές ημέρες, στο κανάλι μας του Telegram
👉🏻 ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ : Πρόοδος στις τεχνολογίες κβαντικής ανίχνευσης/βιοανίχνευσης "για την Υγεία" ρε γαμώτο!…
Η τεχνολογία βιοανίχνευσης 5ης/6ης γενιάς είναι ένας αναδυόμενος τομέας που συνδέει 'έξυπνες' τεχνολογίες όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη, το Διαδίκτυο των Πραγμάτων και η Μηχανική Μάθηση με μια αποτελεσματική πλατφόρμα ανίχνευσης μικρο/νανο-δυναμικού για την κατασκευή συσκευών point-of-care (POC) για τη διερεύνηση στρατηγικών διαχείρισης της υγείας.
Terahertz Standing Committee
Η μόνιμη επιτροπή IEEE 802.15 Terahertz έχει συσταθεί για να διερευνήσει την σκοπιμότητα των Terahertz για “ασύρματες επικοινωνίες”…
⚠️Θυμηθείτε : ISO/IEC/IEEE (WBAN) 8802-15-6:2017
IEEE Brain Discovery Neurotechnology Workshop | IEEE Brain
https://brain.ieee.org/event/ieee-brain-discovery-neurotechnology-workshop/
.
IEEE: Μέθοδος και συσκευή για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση ανθρώπων και ζώων μέσω ενός ενσωματωμένου δικτύου που αποτελείται από υπάρχουσα υποδομή επικοινωνιών με τη δρομολόγηση μοναδικών πακέτων δεδομένων προφίλ DNA που εκπέμπονται από μια συσκευή DNA RF MEMS. [⚠️Πηγή]
Η ζώνη συχνοτήτων Terahertz εκτείνεται περίπου από τα 300 GHz έως τα 3 THz, ένα εντυπωσιακό εύρος ζώνης 2700 GHz. Η περιοχή συχνοτήτων Terahertz παραδοσιακά θεωρείται η "no man's land" των RF, καθώς είναι πολύ υψηλή για να θεωρηθεί RF αλλά πολύ χαμηλή για να θεωρηθεί φως. Όμως, με τις συνεχείς εξελίξεις στις διεργασίες ημιαγωγών βλέπουμε την εμφάνιση τρανζίστορ με Ft αρκετά υψηλά ώστε να αρχίσουν να εξυπηρετούν το χαμηλό άκρο της ζώνης THz (300 GHz έως 600 GHz). Αυτό εξακολουθεί να είναι ένα εντυπωσιακό εύρος ζώνης 300 GHz που παρέχει ένα όραμα για ασύρματους ρυθμούς δεδομένων 100 Gbit/s και πέραν αυτού.
Πολυάριθμες ερευνητικές ομάδες σε όλο τον κόσμο έχουν ξεκινήσει ερευνητικές δραστηριότητες σε αυτόν τον αναδυόμενο τομέα. Το 2017 το IEEE std. 802 δημοσίευσε το IEEE 802.15.3d-2017 ως το πρώτο ασύρματο πρότυπο για 300 GHz για σταθερές συνδέσεις σημείου-με σημείο.
ΑΠΟ ΤΙΣ 22-Δεκεμβρίου-2007
Η κλινική εργασία, η παραγωγή κινδύνου και η δημιουργία του Biovalue
1 Μαΐου 2010
Ρόμπερτ Μίτσελ, Πανεπιστήμιο DUKE, Τμήμα Αγγλικών
Catherine Waldby, Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, Τμήμα Κοινωνιολογίας
Λέξεις-κλειδιά: βιοτράπεζα, κλινική εργασία, βάση δεδομένων, κίνδυνος, BIOVALUE= βιοοικονομία=νεοφιλελευθερισμός, Ισλανδία (1η βιοτράπεζα), Εσθονία, νόμος Bayh-Dole, Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου,, προγράμματα γονιδιώματος, επιστημονικός πολίτης και ο πληθυσμός ως πόρος, έμβρυα, αίμα ομφάλιου λώρου, ιστοί, όργανα, βιοδείκτες, διαβήτης, καρδιά, ΔΜΣ, Framingham Heart Study (FHS), deCODE, λογισμικό DiseaseMiner, in vivo πρόσβαση, περιβαλλοντικοί παράγοντες, εξατομικευμένη υγειονομική περίθαλψη, Σουηδία & Αυστρία επαυξητικά βιοδείγματα, DNA
📌 "Η κλινική εργασία περιλαμβάνει επίσης καθήκοντα δεύτερης τάξης, όπως η συμμόρφωση με τα συχνά πολύπλοκα ιατρικά σχήματα δοσολογίας, δοκιμών, ραντεβού και αυτοελέγχου, επειδή ένας μη συμμορφούμενος πληθυσμός μπορεί να καταστήσει άχρηστες τις αναπαραγωγικές και κλινικές διαδικασίες".
📌"Ή, για να πάρουμε μια άλλη περίπτωση, μια κυτταρική σειρά που έχει παραχθεί από ανθρώπινο ιστό μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ερευνητές με ελάχιστη, αν όχι καθόλου, γνώση σχετικά με το συγκεκριμένο σώμα από το οποίο προέρχεται ο ιστός. Η οικονομική αξία της κυτταρικής γραμμής, επιπλέον, έχει θεωρηθεί (τουλάχιστον στις Ηνωμένες Πολιτείες) ότι εξαρτάται από την απουσία οποιασδήποτε σύνδεσης με την "ιδιότυπη" προέλευσή της από ένα συγκεκριμένο άτομο. Μόνο όταν ένα δείγμα ιστού διαχωρίζεται νομικά από τον δότη μέσω της διαδικασίας συγκατάθεσης μετά από ενημέρωση, θεωρείται ότι δεν είναι πλέον "δικό του" ή "δικό της", γίνεται βιοαξιοποιήσιμο, μπορεί να ανωνυμοποιηθεί, να τροποποιηθεί τεχνικά και να διεκδικηθεί ως πνευματική ιδιοκτησία του επιστήμονα ή της εταιρείας (Waldby and Mitchell 2006).
Ωστόσο, η κατάσταση αντιστρέφεται και περιπλέκεται σημαντικά στην περίπτωση των ιστών και των γενετικών πληροφοριών που αποτελούν τις βιοτράπεζες και τα μητρώα. Στο πλαίσιο μιας εθνικής βιοτράπεζας, η χρήση των ιστών, των υγρών ή των γενετικών πληροφοριών που έχουν αποθηκευτεί σε τράπεζες ή μητρώα εξαρτάται από το γεγονός ότι αυτά παραμένουν συνδεδεμένα με τα συγκεκριμένα άτομα από τα οποία προήλθαν. Επιπλέον, η αξία αυτών των ιστών αυξάνεται στο βαθμό που περαιτέρω πληροφορίες για το άτομο, όπως νέα προβλήματα υγείας και συμπεριφορές που σχετίζονται με την υγεία, μπορούν να συνδεθούν με αυτά τα βιοδείγματα".
📌"Η βιοτράπεζα παρακολουθεί τη συσσώρευση νοσηρότητας και θνησιμότητας στις γενεαλογικές κοόρτες της, καθώς αυτές προχωρούν στη γήρανση και το θάνατο. Τα δεδομένα αποκτούν αξία μόνο όταν αναπτύσσεται μεγάλος αριθμός περιπτώσεων συγκεκριμένης νόσου μεταξύ των συμμετεχόντων της, δημιουργώντας αρκετή στατιστική ισχύ ώστε οι γονιδιωματικές μελέτες να έχουν νόημα. Πέρα από τη διάρκεια ζωής των συμμετεχόντων, τα ίδια τα βιολογικά δείγματα μπορούν να διατηρηθούν και να αξιοποιηθούν επανειλημμένα για ποικίλες έρευνες. Ως εκ τούτου, η βάση δεδομένων είναι δυνητικά ανοικτή σε νέες τεχνικές, μεθόδους και ερευνητικά ερωτήματα που θα αναπτυχθούν στο μέλλον".
👉🏻 Ερευνητές του Πανεπιστημιακού Ιατρικού Κέντρου του Γκέτινγκεν (UMG) ανακάλυψαν έναν νέο μηχανισμό ελέγχου ποιότητας που ρυθμίζει την παραγωγή ενέργειας στα ανθρώπινα κύτταρα. Η διαδικασία αυτή λαμβάνει χώρα στα μιτοχόνδρια, τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας του κυττάρου.
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τώρα ότι η διαδικασία παραγωγής ενέργειας εξαρτάται από την αλληλεπίδραση της πρωτεΐνης OXA1L με την πρωτεΐνη TMEM126A. Εάν λείπει η TMEM126A, ενεργοποιείται ένας μηχανισμός ποιοτικού ελέγχου στην εσωτερική μεμβράνη των μιτοχονδρίων, ο οποίος εξασφαλίζει ότι η OXA1L και οι πρωτεΐνες που δημιουργούνται πρόσφατα για τον μηχανισμό παραγωγής ενέργειας αποικοδομούνται και έτσι δεν μπορούν να ενσωματωθούν στη μεμβράνη. Αυτό δείχνει ότι η πρωτεΐνη TMEM126A είναι κρίσιμη για την παραγωγή ενέργειας στα μιτοχόνδρια.
👉🏻 Ο Διεθνής Πόρος Δειγμάτων Γονιδιώματος
Το Πρόγραμμα 1000 Γονιδιώματα δημιούργησε έναν κατάλογο των κοινών ανθρώπινων γενετικών παραλλαγών, χρησιμοποιώντας δείγματα από ανθρώπους που δήλωσαν ότι είναι υγιείς. Οι πόροι δεδομένων αναφοράς που δημιουργήθηκαν από το έργο εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται σε μεγάλο βαθμό από την κοινότητα των βιοϊατρικών επιστημών.
Ο Διεθνής Πόρος Δειγμάτων Γονιδιώματος (International Genome Sample Resource - IGSR) διατηρεί και μοιράζεται τους πόρους ανθρώπινης γενετικής παραλλακτικότητας που δημιουργήθηκαν από το Πρόγραμμα 1000 Γονιδιωμάτων. Ενημερώνουμε επίσης τους πόρους με την τρέχουσα συναρμολόγηση αναφοράς, προσθέτουμε νέα σύνολα δεδομένων που παράγονται από τα δείγματα του Έργου 1000 Γονιδιώματα και προσθέτουμε δεδομένα από έργα που εργάζονται με άλλα δείγματα που έχουν συναινέσει ανοιχτά.
👉🏻 Ο Διεθνής Πόρος Δειγμάτων Γονιδιώματος (IGSR) και το Πρόγραμμα 1000 Γονιδιωμάτων
Ο IGSR δημιουργήθηκε για να εξασφαλίσει τη μελλοντική χρηστικότητα και προσβασιμότητα των δεδομένων από το Πρόγραμμα 1000 Γονιδιωμάτων και να επεκτείνει το σύνολο δεδομένων που παρήχθησαν από το Πρόγραμμα 1000 Γονιδιωμάτων ώστε να συμπεριλάβει νέα δεδομένα που παράγονται από τα δείγματα του Προγράμματος 1000 Γονιδιωμάτων και νέους πληθυσμούς όπου η δειγματοληψία έχει πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις αρχές δειγματοληψίας του IGSR.
Το Πρόγραμμα 1000 Γονιδιώματα διήρκεσε από το 2008 έως το 2015, δημιουργώντας τον μεγαλύτερο δημόσιο κατάλογο δεδομένων ανθρώπινης παραλλακτικότητας και γονότυπων. Καθώς το έργο έληξε, το Κέντρο Συντονισμού Δεδομένων στο EMBL-EBI έλαβε χρηματοδότηση από το **Wellcome Trust για τη δημιουργία του IGSR με τους ακόλουθους στόχους:
Διασφάλιση της μελλοντικής πρόσβασης και της χρηστικότητας των δεδομένων αναφοράς των 1000 γονιδιωμάτων
Ενσωμάτωση πρόσθετων δημοσιευμένων γονιδιωματικών δεδομένων για τα δείγματα 1000 Genomes
Επέκταση της συλλογής δεδομένων ώστε να συμπεριληφθούν νέοι πληθυσμοί που δεν εκπροσωπούνται στο έργο 1000 Genomes
Κατά τη διάρκεια της ζωής του IGSR, προστέθηκαν διάφοροι πληθυσμοί, προερχόμενοι κυρίως από το Πρόγραμμα ποικιλομορφίας ανθρώπινου γονιδιώματος (HGDP), το Πρόγραμμα ποικιλομορφίας γονιδιώματος Simons (SGDP) και το Πρόγραμμα ποικιλομορφίας γονιδιώματος της Γκάμπια (GGVP).
**Τώρα, μια κλινική δοκιμή τελευταίας φάσης που χρηματοδοτείται από το Wellcome και το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates επιδιώκει να προωθήσει ένα υποψήφιο εμβόλιο - το M72/AS01E (M72) - σε κοινότητες που έχουν πληγεί περισσότερο, με τη δυνατότητα να γίνει το πρώτο νέο εμβόλιο κατά της φυματίωσης στον κόσμο εδώ και πάνω από έναν αιώνα, εάν είναι αποτελεσματικό. 👉🏻https://wellcome.org/news/worlds-first-tuberculosis-vaccine-100-years-could-be-sight
ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Το χαρακτηριστικό μοτίβο ανάπτυξης του μυκητιακού (Μycelium) ως ένα διασυνδεδεμένο δίκτυο έχει σημαντικό αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο τα κυτταρικά γεγονότα που λειτουργούν σε κλίμακα μικρομέτρων επηρεάζουν τη συμπεριφορά των αποικιών σε οικολογική κλίμακα.
Η δομή του δικτύου είναι στενά συνδεδεμένη με τις ροές των πόρων μέσα στο δίκτυο, οι οποίες με τη σειρά τους τροποποιούν την ίδια την αρχιτεκτονική του δικτύου.
Αυτή η πολύπλοκη αλληλεπίδραση διαμορφώνει την απίστευτα πλαστική συμπεριφορά των μυκήτων και τους επιτρέπει να αντιμετωπίζουν τους αποσπασματικούς, εφήμερους πόρους, τον ανταγωνισμό, τις ζημιές και τη θήρευση με τρόπο διαφορετικό από τα πολυκύτταρα φυτά ή τα ζώα.
Εδώ προσπαθούμε να συνδέσουμε τη δομή του δικτύου με τον αντίκτυπο στην κίνηση των πόρων σε διαφορετικές κλίμακες οργάνωσης για να κατανοήσουμε τα οφέλη και τις προκλήσεις των οργανισμών που αναπτύσσονται ως συνδεδεμένα δίκτυα.
[Δηλαδή όπως γράφουμε και στο άρθρο : Hardware σε νανοκλίμακα & Ρευστή τεχνολογία Computing]
👉🏻 Μέθοδοι τεχνητής νοημοσύνης (AI) σε οπτικά δίκτυα: Μια ολοκληρωμένη έρευνα
2018
Τεχνητή νοημοσύνη
Μηχανική μάθηση
Οπτικές επικοινωνίες
Οπτικά δίκτυα
Βελτιστοποίηση
Οπτική ελεύθερου χώρου
Διαδρομή φωτός
Γνωστικά οπτικά δίκτυα
Bayesian
Πυρήνας
Βαθύ νευρωνικό δίκτυο
Νοημοσύνη σμήνους
ζωντανό δίκτυο
Αποικία μυρμηγκιών
Επιβιώσιμα οπτικά δίκτυα
Γενετικός αλγόριθμος > σχεδιάζει τη φυσική τοπολογία του δικτύου εξασφαλίζοντας την επιβιωσιμότητα
Συνέχεια 👉🏻https://anatropi.substack.com/p/1bc
ΜΑΡΤΙΟΣ 2020
"Μέχρι τώρα, η ηλεκτρική ενέργεια έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως για την παροχή τροφοδοσίας ενέργειας για κόμβους αισθητήρων σε δομική παρακολούθηση της υγείας, ιατρικές εμφυτεύσιμες συσκευές, στρατιωτικές συσκευές παρακολούθησης, απομακρυσμένους μετεωρολογικούς σταθμούς ή μεγάλης κλίμακας παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας. Εκεί, η πιο εξέχουσα εφαρμογή είναι η τροφοδότηση ασύρματων αισθητήρων με ενέργεια [15,16]. Για παράδειγμα, η μαγνητο-μηχανικο-τριτοηλεκτρική γεννήτρια σχεδιάστηκε με τη χρήση πιεζοηλεκτρικών και μαγνητοστρεπτικών υλικών, τα οποία μετατρέπουν τον μαγνητικό θόρυβο σε χρήσιμη ηλεκτρική ενέργεια εφαρμόζοντας για ηλεκτρονικά συστήματα χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας...".
Συγκομιδή ενέργειας μαγνητικού πεδίου (MEH)
συγκομιδή ενέργειας ηλεκτρικού πεδίου (EEH)
Δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας
πανταχού παρούσα ισχύς Διαδίκτυο των πραγμάτων (UPIOT)
ασύρματα δίκτυα αισθητήρων (WSN)
πιεζοηλεκτρικά υλικά
τριβοηλεκτρικό
👉🏻 Η κβαντική βιολογία της συνείδησης και της οπτικής αντίληψης
Η κβαντική βιολογία της όρασης
ΙΟΥΝΙΟΣ 2023
"Έτσι, εδώ, η παλιά έκφραση "Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη" μπορεί να αντικατασταθεί από το "Όλοι οι δρόμοι προς την "κβαντική βιολογία των νευρώνων" οδηγούν στην "Τρυπτοφάνη", αφού είναι τα μόρια της Τρυπτοφάνης που λειτουργούν σαν κεραία και μεταφέρουν τα ηλεκτρόνια και τα βιοφωτόνια για μια κβαντική βιολογική εργασία".
Η πιθανή σύνδεση μεταξύ της βιολογίας και της κβαντομηχανικής, όπως προτάθηκε για πρώτη φορά από τον Σρέντινγκερ στο βιβλίο του "Τι είναι η ζωή", έφερε επανάσταση στον κόσμο και δημιούργησε το νέο πεδίο της κβαντικής βιολογίας.
Η κβαντική βιολογία θα μπορούσε να εξηγήσει τη διαδικασία της συλλογής φωτονίων και της μεταφοράς ηλεκτρονίων, τις διαφορετικές καταστάσεις διέγερσης και χαλάρωσης των ηλεκτρονίων, την εκπομπή φωτονίων και τη δημιουργία υπεραδύναμης εκπομπής φωτονίων (UPE) στους νευρώνες. Επίσης, τη δημιουργία βιοφωτονίων και ενδεχομένως τη διαδικασία της πολύπλοκης νευρωνικής δραστηριότητας και τελικά τη συνείδηση[...]
👉🏻 Οι εργασίες για τη διερεύνηση των τεχνολογιών αναμένεται να παρέχουν τη δυνατότητα μέτρησης και καταγραφής αλλαγών σε κβαντικές κλίμακες με μεταβαλλόμενη πίεση, θερμοκρασία και ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Λαμβάνοντας υπόψη τα τρέχοντα σενάρια, αυτή η προοπτική αναδεικνύει κριτικά την κατάσταση της τεχνολογίας κβαντικής ανίχνευσης μαζί με τις προκλήσεις και τις προοπτικές τους.
Ana Maria Mihalcea, MD, PhD : Η ανάλυση φασματοσκοπίας συστροφής οδοντιατρικών αναισθητικών στην Πολωνία αποκαλύπτει ότι 10 από τις 13 παρτίδες περιέχουν γραφένιο. Η ένεση βιταμίνης Β12 βρέθηκε επίσης να περιέχει γραφένιο. Τα ευρήματα αυτά συμφωνούν με άλλες προηγούμενες έρευνες. Η νανοτεχνολογία αυτοσυναρμολόγησης περιέχει γραφένιο ως ένα από τα συστατικά της. Το γραφένιο γίνεται η πλασμονική νανοαντένα που στέλνει βιομετρικά δεδομένα στο cloud. Πρέπει να χρησιμοποιηθούν μεθοδολογίες αποτοξίνωσης για πολλαπλά συστατικά της νανοτεχνολογίας αυτοσυναρμολόγησης, συμπεριλαμβανομένου του γραφενίου, των πολυμερών, των υδρογελών, των κβαντικών τελειών, της μικρορομποτικής και των βιοαισθητήρων, όπως περιγράφεται σε άλλα substacks. Ευχαριστώ τη Δρ Wojtkowiak που μου επέτρεψε να μοιραστώ την έρευνά της.
🎁…
Οι ακροάσεις των μαρτύρων θα αναβληθούν για μεταγενέστερη ημερομηνία, πιθανότατα μετά τις επόμενες γενικές εκλογές. Η βαρόνη Hallett, η οποία προεδρεύει της έρευνας, αναγνώρισε ότι η απόφαση θα είναι "απογοητευτική για ορισμένους". Αλλά δήλωσε ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να προετοιμαστεί μια ξεχωριστή έρευνα σχετικά με τον αντίκτυπο του Covid ...
"Θέλω να διασφαλίσω ότι οι ακροάσεις μας το 2024 θα είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικές και αναγνωρίζω την αυξανόμενη πίεση στους οργανισμούς να ανταποκριθούν στα αιτήματα και να παράσχουν πληροφορίες στην έρευνα", πρόσθεσε.
"Παραμένω δεσμευμένη να μην επιτρέψω να διαρκέσουν οι ακροάσεις της έρευνας πέραν του αρχικού μου στόχου για το καλοκαίρι του 2026".
Χαρακτηριστικό!
ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;🤬🤬🤬
👉🏻 Μετά τον ΠΟΥ, τώρα ανοίγει "γραφεία" και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Βερολίνο.
"Το νέο κέντρο στη Γερμανία θα λειτουργήσει ως κόμβος για το δίκτυο GovTech του Φόρουμ και θα δρομολογήσει κατευθύνσεις εργασίας για την αναβάθμιση των υφιστάμενων πρωτοβουλιών που αποσκοπούν στην απελευθέρωση του τεράστιου δυναμικού που κρύβουν οι ψηφιακές τεχνολογίες για αποτελεσματικότερες δημόσιες υπηρεσίες και για τη δημιουργία μιας νέας δημόσιας αξίας", δήλωσε ο Klaus Schwab, ιδρυτής και πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. "Το GovTech μπορεί να γίνει μια από τις μεγαλύτερες αγορές λογισμικού τα επόμενα χρόνια και να οδηγήσει σε σημαντική αύξηση της παραγωγικότητας για τις χώρες που θα καταφέρουν να εφαρμόσουν και να κλιμακώσουν τις βέλτιστες πρακτικές σε παγκόσμιο επίπεδο". [Πηγή]